EUR: 307,78 Ft
CHF: 281,92 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Sport

IRONMAN központtá válik a BudaPart

Július 29 és 31 között immár harmadik alkalommal rendezik meg hazánkban Európa egyik legnagyobb IRONMAN sporteseményét, melyre a világ 65 országából, összesen 6400 versenyzőt várnak a szervezők. Közülük közel kétezren a kultikus IRONMAN 70.3 triatlon kihívásra érkeznek, melyen 1.9 kilométert kell úszni, 90 kilométert kerékpározni,  21.1 kilométert futni. A rendezvény helyszíne idén is a Kopaszi gát területe, a BudaPart, amely tökéletes helyszínéül szolgál a világszínvonalú verseny számára, ahol nem csak a versenyzőket, de az érdeklődőket is számos program várja.

(fotó:ironmanbudapest.hu)

A három napos sportrendezvényre tavaly is rengetegen voltak kiváncsiak (fotó:ironmanbudapest.hu)

A hatalmas sportrendezvény keretében péntektől vasárnapig gyerekek, nők és férfiak mérettethetik meg magukat a különböző versenyszámokban. Sőt, a helyszínre kilátogató érdeklődők is számos izgalmas programon vehetnek részt ingyenesen, a lelkes szurkolás mellett. A felnőttek sportolással és egészségtudatos életvitellel kapcsolatos információkat szerezhetnek szakemberek által tartott előadásokon, illetve a helyszínen található ehhez kapcsolódó kiállításon és vásáron.

A gyermekek is tökéletes hétvégi programokon vehetnek részt, hiszen a kiállítók mászó fallal, biciklis pumpapályával, felfújható futballpályával, légvárakkal és LEGO játékokkal is várják az érdeklődőket.

A legnépszerűbb erőpróba, az IRONMAN 70.3 szombat reggel rajtol a Kopaszi gátról, majd a versenyzőket a főváros legszebb részein átvezetve itt is ér véget, várhatóan a kora esti órákban. A verseny helyszínéül szolgáló Kopaszi gát tökéletes adottságokkal rendelkezik Duna-parti fekvésének köszönhetően. Amellett, hogy ez Budapest egyik legkedveltebb rekreációs területe, a jövőben hasznos funkciókkal fog bővülni, mivel a Property Market még idén nagyszabású ingatlanfejlesztésbe kezd az eddig kihasználatlan területeken. A BudaPart beruházás keretében intelligens otthonok és környezettudatos irodák épülnek majd, amelyek megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordpénzt kap a lábára

  Rekordpénzt kap a lábára

  Minden idők legnagyobb pénzét vágja zsebre Odell Beckham Jr., az NFL-ben szereplő New York Giants elkapója, akinek a Nike a liga történetének legdrágább cipőszerződését adja meg.

 • Szép volt, fiúk!

  Szép volt, fiúk!

  Minden labdarúgást szerető ember nehezen viseli, ha nagy nevek döntenek úgy, hogy többet nem lépnek pályára profiként.

 • Világszám a Batthyány térnél

  Világszám a Batthyány térnél

  Nem kérdéses, hogy a FINA 2017 Világbajnokság egyik fő világszáma az óriás-toronyugrás lesz. A versenyszámot ugyanis még sehol a világon nem rendezték meg úgy, hogy a versenyzőknek egy folyóba kell érkezniük.