EUR: 307,54 Ft
CHF: 286,68 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Iszlamista öngyilkos merénylet történt Németországban

Ansbach, 2016. július 25.
Egy rendőr a robbanás helyszínén a bajorországi Ansbachban 2016. július 25-én, miután előző este egy szíriai férfi felrobbantotta magát egy szabadtéri, zenei fesztivál közelében. A merénylet egyetlen halálos áldozata maga a támadó, további tizenketten pedig megsebesültek, hárman közülük súlyosan. A fesztivál résztvevőit evakuálták.  (MTI/EPA/Daniel Karmann)

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel – foglalt állást hétfő reggel a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter.

“Személy szerint én úgy értékelem a történteket, hogy sajnos nagyon nyilvánvaló, hogy igazi iszlamista öngyilkos merénylet történt” – vélekedett Hermann.

Vasárnap este egy 27 éves szíriai férfi robbantotta fel magát a bajorországi település belvárosában. A robbantásban csak ő halt meg, de 12 másik ember is megsebesült, hárman közülük súlyosan.

A férfi két évvel ezelőtt érkezett Németországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelyet viszont a német hatóságok egy éve elutasítottak. A férfit azonban a szíriai helyzetre való tekintettel nem utasították ki az országból.

Kapcsolódó Cikkek