EUR: 307,63 Ft
CHF: 287,00 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Aktuális

Ítélet! Bűnös a gyilkos szamarak gazdája

Szamár

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év hat hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék kedden, nem jogerősen annak a két szamárnak a gazdáját, amely három évvel ezelőtt a Vas megyei Magyarszecsődön megtámadott, többször megharapott és halálra taposott egy férfit.

A vádlott 2009-től tartott állatokat, köztük két szamarat egy külterületi ingatlanon, amelyet részben a Rába folyó, részben kerítés határol. A bíróság szerint a vádlott ugyan őstermelő volt, de ez a tevékenysége nem terjedt ki a szamarakra, azokat nem tenyésztette, nem regisztráltatta, nem chipeltette.

A törvényszék megállapítása szerint a vádlott megszegte az állattartás szabályait, nem járt el kellő körültekintéssel, nem zárta megfelelően a telep kapuját.

A két szamár 2013. május 13-án – pontosan meg nem határozható módon – kijutott az ingatlan melletti földes útra, ahol megtámadta a segédmotoros kerékpárral közlekedő sértettet. A férfi az állatok támadása miatt leesett a mozgásban lévő motorról, a szamarak pedig többször megharapták, 50 méteren vonszolták és megtaposták a testét, emiatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottra 1 év 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítása érdekében, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Miközben az amerikai Joemel Panisa reggel még azért morgolódott, mert a hóakadályok miatt nem tud munkába menni, pár órával később már 300 millió forint boldog tulajdonosa volt.

 • Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  A spanyol tévétörténelem egyik legmókásabb pillanatát élték át annak a tévéműsornak a nézői, akik szemtanúi voltak a „Délután itt és most” című beszélgetős műsorban elszundító vendég szunyókálásának.

 • Lepacsizták

  Lepacsizták

  Hja kérem, ha két nagy cég összefog, akkor az a mi, a szolgáltatásaikat igénybe vevő fogyasztók pénztárcájára megy.