EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Egyéb IX.kerület

Itt a díjnyertes fagyi titka!

Szegeden mérték össze tudásukat a magyar cukrászok, és a ferencvárosi Nándori cukrászda dolgozója, Hiczkó Henrietta hozta el az aranyérmet a kézműves kategóriában Vezúv nevű fagylaltjával.

– A párommal készítettük a fagyit, ő is itt dolgozik mestercukrászként. Először jött a név, utána álltunk neki kitalálni,  hogy látványban hogyan tudunk megjeleníteni egy vulkánt. A 100 százalék kakaóból készült csokoládé jó volt a „kitöréshez”, ehhez csináltunk hagyományos recept alapján egy vajkaramellát, amit saját fagyialapunkba raktunk bele. Ez ki van rétegezve, közé tettük a mandulás krokantot, a meggy- és csokoládéöntetet – mesélte a Lokálnak a cukrász.

Nándori cukrászda Díjnyertes Vezúv fagyi ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Vezúv az év fagylaltja, érdemes megkóstolni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Bár a verseny nem kapott nagy hírverést, a Ráday utcai üzlet állandóan tele van.

– Szerintem a vendégek is igénylik az újdonságot, és nem szeretnénk elmenni az olasz fagyi irányába, ami sajnos nagyon elterjedt Magyarországon. Jobb lenne, ha a régi, hagyományos recepteket követnénk, a főzött fagylaltot ennénk és nem a pasztásat. Ebben a kézművesversenyben az a jó, hogy itt valóban minden alapanyagot mi készítünk. Nálunk a hagyományos ízeket keresik elsősorban, a puncsot, vaníliát, csokit, orosz krémet. Mi a gyümölcsfagyikat is fagyasztott gyümölcsből készítjük, most az epernek volt a szezonja, jön a barack, dinnye – mesélte Henrietta, hozzátéve, nagy önbizalmat adott neki az elismerés, főleg hogy cukormentes eperfagylaltjukkal is aranyérmet szereztek.

Kapcsolódó Cikkek