EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Egyéb VIII.kerület

Józsefváros nyerte el a 2016. évi Települési Hild János-díjat

2016-ban Józsefváros nyerte el a neves szakmai Települési Hild János-díjat. A kitüntetéssel azt a munkásságot ismerik el, amit a kerület hosszú időn át végzett a stratégiai településfejlesztés során.

Budapest, 2013. április 24. Új, modern házak a józsefvárosi Corvin negyedben, a Nagytemplom utca és a Tömő utca kereszteződésében, előtérben a Grund udvar kerítése. MTVA/Bizományosi: Turchányi Géza *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

A Corvin – negyed a kerület egyik legdinamikusabban fejlődő része
MTVA/Bizományosi: Turchányi Géza

 

A Hild János-díj azon település önkormányzatának adományozható, amely az urbanisztikai szemlélet alapján, a helyi értékek megőrzésével az esztétikus környezet kialakítását, a település vagy településrész színvonalas fejlesztését, a településfejlesztésben vagy üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételt valósítja meg. 2016-ban a díjat a Magyar Urbanisztikai Társaság döntése alapján Józsefváros nyerte el.

– Józsefváros számára ez a szakmai elismerés nagy megtiszteltetés – mondta el Kocsis Máté polgármester. – A korábban elnyert Idősbarát Önkormányzat díj (2013), a Virágos Magyarországért díj (2014), a köztérmegújítási nívódíjak (2015), a fogyatékkal élők megsegítéséért járó Befogadó Magyar Település díj (2016), valamint a nemzetközi szaklapok egyre gyakoribb pozitív írásai mellett a lakossági visszajelzések is azt mutatják, hogy a Józsefváros újjáépül program meghozza a várt eredményeket. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vesznek ebben a városépítő munkában, és köszönjük a helyi lakosok türelmét és együttműködését is. Józsefváros önkormányzata folytatja a kerület megújítását, középpontban a társasházak felújításával, a következő nagy lépés pedig az Orczy-negyed újjáépítésének megkezdése lesz – fogalmazott Józsefváros polgármestere.

Budapest, 2016. április 15. Vöröstéglás eklektikus stílusban épült műemlék lakóház a főváros VIII. kerületében, a Mikszáth Kálmán téren, a palotanegyedben. Az épület Messner és Arnold építészek tervei alapján 1893-ban épült. A téren középen Mikszáth Kálmán 1961-ben felavatott szobra, jobbra a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának épülete látható. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

A Mikszáth tér évek óta a főváros egyik legkedveltebb tere a fiatalok körében
MTVA/Bizományosi: Róka László

Budapest, 2016. február 4. A Józsefváros, a főváros VIII. kerületének részlete a Gellérthegyről. Középen a Corvin Negyed, mögötte a Tömő utca épületei, az előtérben pedig az Iparművészeti Múzeum Zsolnay kerámiás teteje látható. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.


MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.