2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Karaokebárban lőttek fejbe egy környezetvédőt

Újabb környezetvédőt gyilkoltak meg a Fülöp-szigeteken, amely az egyik legveszélyesebb ország a zöldek számára.

Pénteken családja karaokebárjában fejbelőtték az 57 éves Gloria Capitant, aki a széntüzelésű hőerőművek építése elleni fellépéséről volt ismert – közölte a Greenpeace.


A zöldszervezet szerint “összefüggés látszik az aktivista megölése és környezetvédő tevékenysége között”. Capitan egy regionális csoport élén szállt szembe “komoly érdekekkel”, ellenezve, hogy bővítsék a szénerőműveket Bataan tartományban. A rendőrség senki sem vett őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban.

A helyi viszonyok bírálói gyakran ostrozzák “a büntetlenség kultúráját”, amely az erőszak jellemezte távol-keleti szigetországban uralkodik. A Global Witness civil szervezet szerint tavaly 16 országban 185 környezetvédőt öltek meg tevékenysége miatt, 60 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Ötven környezetvédőt Brazíliában gyilkoltak meg 2015-ben, a Fülöp-szigeteken 33, Kolumbiában 26 emberrel végeztek bérgyilkosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.