EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Keddig még ázhatunk

Lecsapott az országra szerdán a vihar: a tűzoltóknak négyszáz helyre kellett kiszállniuk országszerte, Budapesten harminc alkalommal riasztották őket. Több ezer kárbejelentés érkezett. Az előrejelzések szerint keddig biztosan marad az esős idő, de nagy viharok nem lesznek.

Szerdán este csapott le a fővárosra a nyugatról keletre vonuló viharzóna, miután korábban már számtalan kárt okozott Nyugat-Magyarországon.

viharkar Baranya foto BM OKF

Budapesten tegnap reggelig több mint harminc helyre vonultak a fővárosi tűzoltók. Leszakadt ágak, kidőlt fák okoztak problémát, de vasúti átjárót is árasztott el a hirtelen lezúduló eső. Pesterzsébeten a Helsinki úton fába csapott a villám, Angyalföldön a Jász utcában építkezési paraván borult rá az úttestre az erős szélben. Zuglóban, a Baranyai téren autóra esett egy nagy faág.

A környékbeli településeken is akadt dolog: Pilisvörösváron hetven-nyolcvan centiméter magasan állt a víz a vasúti aluljáróban, amit a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúztak ki, Solymáron pedig húszméteres fa dőlt rá egy elektromos vezetékre.

viharkar Siofok BM OKF

– Napos, száraz időre legközelebb kedden számíthatunk – mondta el a Lokálnak Cséki Gergő, az Időkép meteorológusa. – Addig viszont meglehetősen nagy mennyiségű csapadék várható.

A portál szerint ma is erős, helyenként viharos szél érkezik, gyakran lesz erősen felhős az ég. Szombaton sokfelé várható eső, zápor, akár egy-egy zivatar, nagy mennyiségű csapadékkal, és mindössze 15–20 fok lesz az országos átlaghőmérséklet. A felmelegedésig csak lassan jutunk el egy borús vasárnapon és enyhülő hétfőn át.

Balatonfüred, 2016. július 14. Sírokra dőlt fa a balatonfüredi temetőben 2016. július 14-én. Az előző nap késő délután kezdődött viharok miatt július 14-én reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat az országban. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Balatonfüred, 2016. július 14.
Sírokra dőlt fa a balatonfüredi temetőben 2016. július 14-én. Az előző nap késő délután kezdődött viharok miatt július 14-én reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat az országban. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Rengeteg kárbejelentés

A nagy biztosítótársaságokhoz tegnap ezrével érkeztek vihar utáni kárbejelentések. Az Allianz Hungáriánál 1300 kárbejelentést regisztráltak, ebből közel ezer jégeső miatt érkezett, a legtöbb Szombathelyről és környékéről. A Groupamához több mint ezer kárbejelentést juttattak el az ügyfelek, ebből több mint hatszáz Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett. A biztosítótársaság a Balaton északi partját letaroló heves vihar miatt újabb bejelentési hullámra számít, amelynek mértéke szerintük elérheti a négyezret is. A K&H Biztosító pedig azt közölte, két nap alatt több mint háromszáz kárbejelentés érkezett a viharok miatt, a károk átlagértéke 65 ezer forint. Csütörtök reggel további 105 kárbejelentést kaptak, 6,8 millió forint értékben.

Balatonfüred, 2016. július 14. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajt után Balatonfüreden 2016. július 14-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny is viharba rajtolt Balatonfüreden. A mezőny több esélyesének hajója is megsérült a viharban MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.