EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Keményebb büntetés jár az áfacsalásért

Hétfőtől szigorúbb büntetéssel kell számolniuk azoknak a görög üzlettulajdonosoknak, akik nem adnak számlát, hogy maguk vághassák zsebre az áfát.

Minden egyes ki nem állított számla után az összeg nagyságától függetlenül 250 euró bírságot kell fizetni. Ha öt éven belül másodszor is rajtakapják a vállalkozót, 500 euróra, a harmadik alkalommal pedig már 1000 euróra emelkedik a büntetés – írta pénteki számában a Kathimerini című athéni lap.

Az adóhivatal eddig nagyon is puha volt, a bírság csupán a számla áfatartalmának fele volt.

A görög adóhivatal minden centért harcol. A hitelezőkkel kötött megállapodás ugyanis előírja, hogy ha nem sikerül elérni a költségvetési célokat, automatikus “adósságfék” lép működésbe, ami az állami alkalmazottak bérének és nyugdíjának további lefaragásával járhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.