EUR: 308,56 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Ki kezelje a családi kasszát?

, Image: 6084415, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSADCO Photography

A válások zöme az anyagi problémák miatt van (Profimedia)

A válások nagy része anyagi problémák miatt történik. A házastársak ugyanis gyakran nem tudják őszintén megbeszélni a pénzügyi kérdéseket, pedig az emberek 87 százaléka egyhavi megtakarítással sem rendelkezik, ellenben 400 ezer magyar családnak van három vagy még több törlesztendő hitele, és 850 ezer aktív KHR- (BAR-) listás. Fontos nevezőre jutni a pénzügyek területén, hiszen mindenki más családi példával és egyéni elképzeléssel érkezik a közös életbe, aztán ha kialakul egy rossz rendszer, azt nagyon nehéz felülírni. Közösen kell megtalálni a helyes utat a sikeres pénzügyekhez. Amennyiben sikerült a család anyagi helyzetét katasztrofális helyzetbe hozni akár az egyik, akár mindkét fél hibájából, akkor sem a hibák felhánytorgatása a megoldás. Együtt kell átnézni a családi költségvetést, vagyis azt, hogy mire mennyit költöttek az adott hónapban, közösen kell átnyálazni a számlákat és eldönteni, hogy mire muszáj, mire lehet költeni. Az emberek többsége nem hoz tudatosan pénzügyi döntést. Költ, amíg van, és amikor elfogyott, megpróbál kitalálni valamit, pedig a tervezés forradalmasítja a család pénzügyi életét és megújítja a házasságot is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

    Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.