2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Ki kezelje a családi kasszát?

, Image: 6084415, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSADCO Photography

A válások zöme az anyagi problémák miatt van (Profimedia)

A válások nagy része anyagi problémák miatt történik. A házastársak ugyanis gyakran nem tudják őszintén megbeszélni a pénzügyi kérdéseket, pedig az emberek 87 százaléka egyhavi megtakarítással sem rendelkezik, ellenben 400 ezer magyar családnak van három vagy még több törlesztendő hitele, és 850 ezer aktív KHR- (BAR-) listás. Fontos nevezőre jutni a pénzügyek területén, hiszen mindenki más családi példával és egyéni elképzeléssel érkezik a közös életbe, aztán ha kialakul egy rossz rendszer, azt nagyon nehéz felülírni. Közösen kell megtalálni a helyes utat a sikeres pénzügyekhez. Amennyiben sikerült a család anyagi helyzetét katasztrofális helyzetbe hozni akár az egyik, akár mindkét fél hibájából, akkor sem a hibák felhánytorgatása a megoldás. Együtt kell átnézni a családi költségvetést, vagyis azt, hogy mire mennyit költöttek az adott hónapban, közösen kell átnyálazni a számlákat és eldönteni, hogy mire muszáj, mire lehet költeni. Az emberek többsége nem hoz tudatosan pénzügyi döntést. Költ, amíg van, és amikor elfogyott, megpróbál kitalálni valamit, pedig a tervezés forradalmasítja a család pénzügyi életét és megújítja a házasságot is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.