EUR: 325,69 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb XIX.kerület

Kispesten helyezik örök nyugalomra Apáti Miklóst

apátimiki

Apáti Miklós (1944-2016) (fotó: jokaiszinhaz.hu)

Július 25-én, hétfőn vesznek végső búcsút Apáti Miklós József Attila- és Táncsics Mihály-díjas író-költő-újságírótól. A kispesti temetőben (XIX. kerület, Puskás Ferenc u. 3.) délután negyed négykor kezdődő szertartás nyilvános. Apáti Miklós (eredeti nevén Latyák Miklós) 1944. július 5-én született Budapesten. 1962-ben vegyészmérnökként végzett, vegyésztechnikusként dolgozott, aztán a Hírlapkiadó Vállalat újságírója lett, közben elvégezte az esztétika–filozófia szakot. 1973–1991 között a Film Színház Muzsika rovatvezetője és a Kis Újság munkatársa volt, dolgozott az Új Magyarországnál, ahol volt stratégiai igazgató és főszerkesztő-helyettes is. 1997–1998 között a Napi Magyarország főszerkesztő-helyettese, 2000–2001 között a Greger-Delacroix Kiadó szerkesztője volt. A Magyar Hírlap főmunkatársaként vonult nyugdíjba. Verseket, regényeket, kritikákat írt. Kezdeményezője és szervezője volt a Zengő ABC olvasókönyvnek. Az irodalmi életbe versekkel lépett be 1972-ben, majd több verseskötete és regénye jelent meg. 1978-ban József Attila-, 1992-ben Táncsics Mihály-díjjal tüntették ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.