2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIX.kerület

Kispesten helyezik örök nyugalomra Apáti Miklóst

apátimiki

Apáti Miklós (1944-2016) (fotó: jokaiszinhaz.hu)

Július 25-én, hétfőn vesznek végső búcsút Apáti Miklós József Attila- és Táncsics Mihály-díjas író-költő-újságírótól. A kispesti temetőben (XIX. kerület, Puskás Ferenc u. 3.) délután negyed négykor kezdődő szertartás nyilvános. Apáti Miklós (eredeti nevén Latyák Miklós) 1944. július 5-én született Budapesten. 1962-ben vegyészmérnökként végzett, vegyésztechnikusként dolgozott, aztán a Hírlapkiadó Vállalat újságírója lett, közben elvégezte az esztétika–filozófia szakot. 1973–1991 között a Film Színház Muzsika rovatvezetője és a Kis Újság munkatársa volt, dolgozott az Új Magyarországnál, ahol volt stratégiai igazgató és főszerkesztő-helyettes is. 1997–1998 között a Napi Magyarország főszerkesztő-helyettese, 2000–2001 között a Greger-Delacroix Kiadó szerkesztője volt. A Magyar Hírlap főmunkatársaként vonult nyugdíjba. Verseket, regényeket, kritikákat írt. Kezdeményezője és szervezője volt a Zengő ABC olvasókönyvnek. Az irodalmi életbe versekkel lépett be 1972-ben, majd több verseskötete és regénye jelent meg. 1978-ban József Attila-, 1992-ben Táncsics Mihály-díjjal tüntették ki.


Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.