EUR: 307,55 Ft
CHF: 266,47 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

Kiss Norbi a Mercedes AMG Petronas bokszában járt

Hazánk kedvenc kamionversenyzője, az Európa-bajnoki címvédő Kiss Norbert ugyan nyári szabadságát tölti, de a hazai Forma 1-es futamon szakértőként dolgozott, aztán egyszer csak eltűnt.

Kamion EB és Fesztivál a Hungaroringen, Gyulai Zsolt, Kiss Norbert (Fotó: Máté Krisztián)

Kiss Norbert idén igazolt a Mercedeshez (Fotó: Máté Krisztián)

A szombathelyi pilóta jelenleg az augusztus 27-28.-i Kamion EB és Fesztivál magyar futama előtti “szabadságát” tölti, ugyanakkor nem jelenti ez azt, hogy ne telne neki a nyaralás munkával. Kamion Európa-bajnokként Kiss Norbi évek óta segíti a magyar Forma-1-es közvetítés munkáját is szakértőként, így most, hogy a száguldó cirkusz hazánkba ért, nem a stúdióból, hanem a helyszínen követi az eseményeket. A minap azonban egyszer csak eltűnt, se szó, se beszéd, majd megjelent egy vicces kép a versenyző facebook oldalán, amely szerint mindenki megnyugodhat, épp Mercedes motort intéz.
Ugyan a Forma-1-es Mercedes-Benz PU106C erőforrás feltehetőleg képes hasonló teljesítményre lóerők tekintetében, mint az a motor, ami Norbi tankpool24-Mercedesében van, de bizonyára meglepődne Markus Bauer és csapata, ha beállítana a magyar pilóta egy V6-os benzines turbós hibrid motorral. Norbit azonban tényleg elnyelte a Forma-1-es világbajnok csapat boxa, de mint kiderült, nem is csak egy szalon látogatás volt.
– Az, hogy Mercedesszel versenyzek a kamion Európa-bajnokságon, az jár bizonyos előnyökkel már most is, annak ellenére hogy nem vagyunk gyári csapat! – Bemehettem például a csapat a bokszába, és kaptam egy kis idegenvezetést, ugyanakkor egészen titkos részeket is megmutattak. Természetesen fotós ugye nem jöhetett velem, hiszen ezeken a területeken szigorúan tilos fotózni, ahonnan nem kerülhet ki semmi. A mérnökök kamionjában is voltam, ahol láttam, hogy az első szabadedzés után hogy dolgoznak és elemzik a görbéket. Később magában a bokszban is voltunk, és az autó mellett is ott voltam, így egész közelről láthattam Rosberg és Hamilton autóját is. A hátsó részen is nagyon sok érdekesség volt, amiket aztán tényleg ember nem láthat a tévében, se sehol. Itt vannak az összes tartalék alkatrészek, a teszt- és fejlesztés alatti alkotóelemek, valamint a tartalék motorok. Nagyon jó, hogy ezeket mind láthattam és megnézhettem.

A magyar autóversenyző ottlétének a híre eljutott a Mercedes sportrészlegét is irányító Toto Wolffig is, aki Ausztriában már tett egy felelőtlen ígéretet Norbival kapcsolatban, mely szerint ott lehet a csillagos márka év végi fesztiválján Stuttgartban, a Stars & Carson.

– Igen, összefutottam Mr. Wolffal, ami nagyon jó hír volt, hogy megismert, és tudta, hogy ki vagyok. Ez nagy örömmel és boldogsággal tölti el a szívemet. Megbeszéltük, hogy hogy ha teheti az augusztus 27-28-i Kamion EB és Fesztivál magyar futamára is ellátogat ide a Hungaroringre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!