EUR: 311,61 Ft
CHF: 270,18 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Egyéb Tatabánya

Klímát és vérnyomásmérőt kapott a kórház

A Szent Borbála Kórház újabb adományokat kapott, ezúttal az Országos Mosoly Egyesület gyűjtött az intézmény csecsemő- és gyermekosztálya számára. A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően mintegy egymillió forint jött össze, ebből szerencsére jutott az osztály mindkét kívánságára: klímaberendezést és vérnyomásmérőt hoztak ajándékba.

Nagy István, a Mosoly Egyesület elnöke kiemelte, már több mint öt éve jó kapcsolatot ápolnak a Szent Borbála Kórházzal, azóta igyekeznek minden évben kisebb-nagyobb adományokkal segíteni az itt folyó munkát. Az egyesület fő csapásiránya a koraszülött-ellátás javítása, a Szent Borbála Kórházban pedig köztudottan működik PIC-részleg, ezért is fontos számukra ez a hely.12_korhazi_adomany_01


Bár a mostani adományok közül csupán csak az egyik segíti közvetlenül a gyerekek gyógyulását, a másikra is nagyon nagy szükség volt. Dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint a gyermekosztályon található kezelőszoba elég pici, a nagy nyári melegben akár 35-40 fokra is felmelegedhet itt a levegő, ami szinte kibírhatatlan. Fontos azonban, hogy a kicsik itt a lehető legkomfortosabban érezzék magukat, hiszen ebben a helyiségben folynak a különböző vizsgálatok, vérvétel,  infúzióbekötés, párásító kezelések, amikhez elengedhetetlenek a jó körülmények. 

A mobil klíma és a vérnyomásmérő ünnepélyes átadóján az osztály több dolgozója, valamint néhány adományozó is megjelent, így már el is kezdődött az ötletelés a következő célról. A Mosoly Egyesület és persze a Szent Borbála Kórház gárdája is azt reméli, hogy a későbbiekben is legalább ekkora sikerrel zajlanak a gyűjtések, hiszen mindig jól jön egy-egy új eszköz.

Kapcsolódó Cikkek