2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Tatabánya

Klímát és vérnyomásmérőt kapott a kórház

A Szent Borbála Kórház újabb adományokat kapott, ezúttal az Országos Mosoly Egyesület gyűjtött az intézmény csecsemő- és gyermekosztálya számára. A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően mintegy egymillió forint jött össze, ebből szerencsére jutott az osztály mindkét kívánságára: klímaberendezést és vérnyomásmérőt hoztak ajándékba.

Nagy István, a Mosoly Egyesület elnöke kiemelte, már több mint öt éve jó kapcsolatot ápolnak a Szent Borbála Kórházzal, azóta igyekeznek minden évben kisebb-nagyobb adományokkal segíteni az itt folyó munkát. Az egyesület fő csapásiránya a koraszülött-ellátás javítása, a Szent Borbála Kórházban pedig köztudottan működik PIC-részleg, ezért is fontos számukra ez a hely.12_korhazi_adomany_01


Bár a mostani adományok közül csupán csak az egyik segíti közvetlenül a gyerekek gyógyulását, a másikra is nagyon nagy szükség volt. Dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint a gyermekosztályon található kezelőszoba elég pici, a nagy nyári melegben akár 35-40 fokra is felmelegedhet itt a levegő, ami szinte kibírhatatlan. Fontos azonban, hogy a kicsik itt a lehető legkomfortosabban érezzék magukat, hiszen ebben a helyiségben folynak a különböző vizsgálatok, vérvétel,  infúzióbekötés, párásító kezelések, amikhez elengedhetetlenek a jó körülmények. 

A mobil klíma és a vérnyomásmérő ünnepélyes átadóján az osztály több dolgozója, valamint néhány adományozó is megjelent, így már el is kezdődött az ötletelés a következő célról. A Mosoly Egyesület és persze a Szent Borbála Kórház gárdája is azt reméli, hogy a későbbiekben is legalább ekkora sikerrel zajlanak a gyűjtések, hiszen mindig jól jön egy-egy új eszköz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.