EUR: 307,99 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XV.kerület

Komoly büntetés várható a parlagfű miatt

15ker_parlagfűJúlius utolsó hetére várható a parlagfű pollenszezonjának kezdete. Mivel idén volt olyan időszak, amikor nagyobb mennyiségű csapadék esett, erős fertőzöttségre lehet számítani. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint a  parlagfű virágbimbói néhány helyen már július elején kifejlődtek, a növény általában eléri a 10–80 centiméteres magasságot. A közleményből kiderül, hogy akiknek a területén parlagfű található, már gondoskodniuk kellett a fűmentesítésről, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartaniuk. Akik nem tesznek eleget e kötelezettségüknek, 15 ezertől ötmillió forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.