2018. április 24., kedd
György

Egyéb XV.kerület

Komoly büntetés várható a parlagfű miatt

15ker_parlagfűJúlius utolsó hetére várható a parlagfű pollenszezonjának kezdete. Mivel idén volt olyan időszak, amikor nagyobb mennyiségű csapadék esett, erős fertőzöttségre lehet számítani. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint a  parlagfű virágbimbói néhány helyen már július elején kifejlődtek, a növény általában eléri a 10–80 centiméteres magasságot. A közleményből kiderül, hogy akiknek a területén parlagfű található, már gondoskodniuk kellett a fűmentesítésről, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartaniuk. Akik nem tesznek eleget e kötelezettségüknek, 15 ezertől ötmillió forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.