EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Közel 13 millió forintot adtak Eric Clapton gitárjáért

Eric Clapton brit rockzenész egyik elektromos gitárját 45 ezer dollárért (12,8 millió forint), a várt összeg több mint kétszereséért árverezték el Dallasban – tette közzé a Heritage aukciósház.

A Fender Stratocaster márkájú hangszert 2014-ben készítették a gitáros számára, aki koncerteken lépett fel vele és aláírásával is ellátta.

Ez volt az egyik elektromos gitár, melyen a tavalyi Slowhand at 70 című, a londoni Royal Albert Hallban tartott koncertjén játszott az akkor 70 éves sztár.

A bevételt Clapton zenész barátja, Johnny Nicolas kapja, akinek felesége, Brenda nemrég hunyt el leukémiában. A pénz egy részéből a zenész a kezelés számláit fizeti ki, a másik részét a leukémia kutatására fordítják.

A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.