2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

Közel 13 millió forintot adtak Eric Clapton gitárjáért

Eric Clapton brit rockzenész egyik elektromos gitárját 45 ezer dollárért (12,8 millió forint), a várt összeg több mint kétszereséért árverezték el Dallasban – tette közzé a Heritage aukciósház.

A Fender Stratocaster márkájú hangszert 2014-ben készítették a gitáros számára, aki koncerteken lépett fel vele és aláírásával is ellátta.

Ez volt az egyik elektromos gitár, melyen a tavalyi Slowhand at 70 című, a londoni Royal Albert Hallban tartott koncertjén játszott az akkor 70 éves sztár.

A bevételt Clapton zenész barátja, Johnny Nicolas kapja, akinek felesége, Brenda nemrég hunyt el leukémiában. A pénz egy részéből a zenész a kezelés számláit fizeti ki, a másik részét a leukémia kutatására fordítják.

A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.