EUR: 302,92 Ft
CHF: 266,12 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Extra

Közmunkás lett Jacko fogadott fia

Közmunkás lett, új otthont talált, és bármelyik pillanatban megszülethet második gyermeke annak a fiúnak, akit a kilencvenes években Michael Jackson mentett meg. Farkas Tamás örökké hálás lesz a pop királyának, akit édesapjának tart, és éppen ezért egyetlen borzalmas pletykát sem hisz el róla.

Néhány hónapja még a kilakoltatástól félt Tamás, a hétvégén azonban már boldogan költözött új otthonába 9 hónapos terhes feleségével és 2 éves kislányával.

– Úgy érzem, most végre rendben vannak körülöttem a dolgok. Szeretnék mindent megadni a családomnak, de az utóbbi időszakban nem találtam munkát, ezért jelentkeztem közmunkásnak. Most nyírom a füvet az utcán, 63 ezer forintot keresek ezzel, de jobb, mintha itthon lógatnám a lábam – magyarázta Tamás, akit valójában Béluskaként ismert meg az ország. A kilencvenes években óriási szenzáció volt, hogy Michael Jackson Magyarországra látogatott. A Bethesda gyermekkórházban figyelt fel Béluskára, aki a májbetegsége miatt teljesen besárgult. A sztár azonnal telefonált a menedzserének, kifizette a 30 milliós májműtét árát és még évekig állta a kezelés költségeit. Óvatos becslések szerint is több mint 50 millió forintnak megfelelő dollárt költött a magyar kisfiúra.

Budapest, 1994. augusztus 8. A világhírű amerikai énekes Michael Jackson ölében tartja az ő költségén gyógykezelt, májátültetésre váró Farkas Bélát a Bethesda utcai gyermekkórházban. Balra a sztár felesége, Lisa Marie Presley. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 1994. augusztus 8.
Michael Jackson és volt felesége, Lisa Marie Presley mindenben segítette Béluskát.
MTI Fotó: Illyés Tibor

– Helikopterrel vittek ki Belgiumba, életmentő műtét volt. Összesen háromszor operáltak, és azt mondták, kicsi az esély, hogy megélem a tizedik születésnapomat. Most mégis itt vagyok! Ha nincs Michael Jackson, akkor én már nem élnék. Páholyból élvezhettem a koncertjét, és az akkori feleségével, Lisa Mary Presleyvel megajándékoztak egy óriási macival, akit Lisának neveztem el, és azóta is őrzöm. Jackson a második apám, és hálás leszek neki, amíg élek. Nem hiszem, hogy egy ilyen ember elkövette volna azokat a szörnyűségeket, amikkel vádolják. Hagyják már békén! – fakadt ki Tamás, aki mindig próbált erős maradni, pedig nem alakult jól az élete, miután a világsztár megmentette. A szülei még a májműtét előtt elhagyták, gyakorlatilag a kórház dolgozói nevelték.

Bizarr titkok Michael Jackson házából

– A vér szerinti szüleim egyszerűen a kórházban hagytak. Miután megműtöttek, hétévesen egy kedves párhoz, a nevelőszüleimhez kerültem. Ők később örökbe is fogadtak. Pár éve azonban megismerkedtem Helénával, amit egyáltalán nem néztek jó szemmel. Sokat veszekedtünk, előfordult, hogy elszökdöstem az iskolából. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy felbontották az örökbefogadást, és azóta nagyon ritkán beszélünk. Újra felvettem az eredeti vezetéknevem, és most már életem végéig Farkas Tamás maradok – magyarázta a 26 éves családfő, aki nemrég rátalált a vér szerinti szüleire is. Mindig is tudni akarta, hogy miért hagyták el, érdemi választ azonban nem kapott. Anyagi problémákra hivatkoztak, és arra, hogy Tamás apja 18 éves sem volt, amikor ő született.

– Ezt is le tudtam zárni magamban. Most már csak a jövővel foglalkozom, hogy a lehető legboldogabb lehessek a családommal.

A Farkas család minden segítségnek örül. Ha valaki úgy érzi, anyagilag tudná támogatni őket, Tamás számlaszáma: 10101164-61092300-01004008.

Budapest, 1994. október 18. Orvosa megvizsgálja a májátültetésre váró Farkas Bélát a Bethesda Gyermekkórházban. A kisfiú operációjának költségeit Michael Jackson finanszírozza. MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán

Budapest, 1994. október 18.
Háromszor operálták a kisfiút, Jackson 50 millió forintot költött a gyógyulásra
MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán

Budapest, 1996. július 23. A hazánkban tartózkodó világhírű popsztár: Michael Jackson, Farkas Béla, akinek májátültetését Jackson finanszírozta és Michu a Bethesda kórházban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 1996. július 23.
Jackson az első találkozás után két évvel is meglátogatta a kisfiút. A kép jobb oldalán a magyar származású színész, Michu látható, aki pár hete hunyt el.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamásnak kislánya és felesége, Heléna a legfontosabb (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Tamás már az új otthonában fogadta a Lokált (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás felesége, Heléna kilenc hónapos terhes (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Bármelyik pillantban megszülethet a pár második gyermeke, megjepetés lesz, hogy kislány vagy kisfiú (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás egész életét végigkísérte Lisa maci, amit Michael Jacksontól kapott (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Sanyarú sorsa ellenére bizakodó (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás örül, hogy újra apa lesz (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Állatkínzás: Így ölték meg a sztárok kedvenceit

  Állatkínzás: Így ölték meg a sztárok kedvenceit

  A média nem kaphat fel minden esetet, de jó pár hírességünk – köztük Schobert Norbi és Növényi Norbi – is a nyilvánosság elé állt már házi kedvencük szomorú történetével, és harcolnak az állatkínzás ellen, amit 2004.

 • Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  A Budapesti Operettszínház művészének élete elképzelhetetlen lenne szeretett kutyája Bóni és három cicája nélkül. Károly fontosnak tartja felhívni a figyelmet az állatkínzás elleni küzdelemre.

 • Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Bár szakított kedvesével, Eszterrel, szó sincs róla, hogy újra gyerekei édesanyján, Sarka Katán gondolkodna a producer. Mi több, egyáltalán nem foglalkozik a feleségével Hajdú, akinek gyermekei sem részletezik az édesanyjukkal és annak milliárdos párjával töltött időt.

 • 52 évesen is bombázó Liz Hurley

  52 évesen is bombázó Liz Hurley

  Megállt az idő Liz Hurley felett. Az 52 éves angol színésznő annyira jó formában van, hogy csak ámulunk. Remélhetőleg nem extrém, egészségre ártalmas fogyókúrának köszönheti bomba alakját, azt pletykálják ugyanis, hogy bármire képes, ha a külsejéről van szó.