EUR: 313,19 Ft
CHF: 261,54 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Lefejezték Jacques atyát

Megöltek egy 84 éves papot azok a terroristák, akik tegnap délelőtt öt embert ejtettek túszul egy francia templomban. Francois Hollande francia államfő a helyszínen az Iszlám Állam által végrehajtott gyáva orvtámadásról beszélt.

Saint-Etienne-du-Rouvray, 2016. július 26. A roueni püspökség által közreadott kép Jacques Hamel francia katolikus papról, akit két késes támadó megölt templomában, a normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvrayben 2016. július 26-án. A gyilkosok megtámadták a templomot, túszokat ejtettek, a 84 éves atya torkát elvágták, egy túszt pedig életveszélyesen megsebesítettek, mielőtt rendőrök agyonlőtték őket. A támadást az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta magára. (MTI/AP/Roueni püspökség)

Saint-Etienne-du-Rouvray, 2016. július 26.
A roueni püspökség által közreadott kép Jacques Hamel francia katolikus papró (MTI/AP/Roueni püspökség)

– Allah Akbar! (Allah hatalmas) – kiáltotta a két szakállas támadó, amikor berontott az aprócska normandiai városka, Saint-Étienne-du-Rouvray középkori templomába, ahol éppen misét tartottak. A késekkel felfegyverzett terroristák túszul ejtették a szabadságon lévő papot helyettesítő 85 éves Jacques Hamel atyát, három apácát és két hívőt. A kavarodásban az egyik apáca megszökött és értesítette a rendőrséget.


A helyszínre ékező különleges egységek tárgyalásba kezdtek a túszejtőkkel, de nem sikerült békés megoldást találniuk. Negyven perccel a támadás után a kommandósok megpróbáltak behatolni a templomba, mert látták, ahogyan a két támadó egyike ismételt Allah Akhbar! kiáltással átvágja a foglyul ejtett Jacques atya nyakát, olyan erővel, hogy lefejezte az idős férfit. A rendőrök lelőtték a két terroristát, akik előtte súlyosan megsebesítették egy másik túszukat is. Ő lapzártánkkor kritikus állapotban volt.

Azonnal a támadás helyszínére sietett Francois Hollande és belügyminisztere, Bernard Cazeneuve. Az államfő hangsúlyozta, hogy a mostani „gyáva orvgyilkosság” után Franciaország minden értelemben harcolni fog az Iszlám Állam ellen.

Sajtóhírek szerint az egyik elkövető rajta volt a francia hatóságok terrorgyanús személyekről vezetett listáján.

CoRz4IjXEAAKAK8

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Orgia közben csapott le a rendőrség

    Orgia közben csapott le a rendőrség

    Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

  • A nap képe: Világjáró vizsla

    A nap képe: Világjáró vizsla

    Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.