EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Aktuális

Legyenek kéznél az esernyők! Hatalmas felhőszakadás csaphat le az országra

vihar

Az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: Budapesten és hat megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Több megyében a heves zivatarok, sőt a hőség miatt is figyelmeztetéseket adtak ki keddre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez kedd délelőtt eljuttatott veszélyjelzés szerint a fővárosban, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az ország többi területén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kifejtették: kedden és szerdán összességében több helyen kialakulhat zivatar az országban. Kiemelten a déli, délutáni órákban a zivatarokat helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 30-50 milliméter körüli, kedden nagyobb eséllyel a középső országrészben 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat), néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és (2 centiméter körüli átmérőjű jégdarabokkal) jégeső kísérheti.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 21-26 fokig hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat azt írta: elsősorban az Alföldön várható, hogy a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. A hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Negyvenkilenc éves korában tragikus hirtelenséggel pénteken elhunyt Angelusz Iván filmproducer – közölte a család az MTI-vel.

  • Ez lehet a nők kedvenc járgánya

    Hölgyeim! Legyenek egészen őszinték! Ugye, hogy nagyon sokszor előfordult már, mikor a pasik autókról beszélnek, mintha nem is a földi nyelvet használnák. Mi már körülbelül az első mondatnál elvesztettük a fonalat, pedig tény, de jó is lenne tudni, erről vagy arról az autóról, hogy mit tud, mennyire kényelmes, vagy éppen mennyi kosztpénzt spórolhatunk meg a fogyasztással, ha őt választjuk.