EUR: 316,89 Ft
CHF: 269,31 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld Tatabánya

Lépcsők és játszóterek is megújulnak a Gálon

A területen belüli közlekedés fejlesztése, játszóterek és közintézmények felújítása – így lehet röviden összefoglalni azokat a beruházásokat, amelyek idén zajlanak a Gál István lakótelepen.

Pleier Tamás, a körzet önkormányzati képviselője a fejlesztésekről szóló sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a legfontosabb talán a 200-as tömbök és a lakótelep közepén lévő szupermarket közötti rámpa megépítése volt, hiszen így babakocsival jóval könnyebben tudják majd megközelíteni a kisgyermekes anyukák az áruházat és környékét.


– A Gál István lakótelep egyik legforgalmasabb része ez a gyalogosok közlekedése szempontjából – emelte ki. – Régi vágya volt már az itt élőknek, hogy mind babakocsival, mind kerékpárral könnyebben átjárható legyen ez a terület. A fejlesztéssel ez most megvalósult, remélem, hogy a lakók nagy örömmel veszik birtokba a rámpát!

14_gal_lakotelep_jardafelujitas_pleier_tamas
Emellett a Móra Ferenc Óvoda melletti lépcsősor felújítása is megkezdődött, és még az idén megújul a József Attila Általános Iskola melletti lépcső is. Nem csupán az oktatási intézményekkel kapcsolatban gondoltak azonban a gyerekekre: két játszótér is új eszközöket kap még ez évben.


14_gal_lakotelep_jardafelujitas_01– Az 500-as tömböknél lévő játszótér új hintát és bútorokat kap még az idén, így ott a közösségi élet is tovább fejlődhet – avatott be a részletekbe Pleier Tamás. – A 700-as tömböknél lévő kamaszjátszótérre pedig új mászófalat helyezünk ki, hogy a valamivel nagyobb gyerekek is színvonalas eszközökkel játszhassanak.

A közintézmények is fejlődnek a lakótelepen: a körzeti orvosi rendelő felújítása mellett a Bárdos László Gimnázium udvarán hamarosan új grundpálya épül. A fejlesztéseket az ott élők a tizedik gáli családi napon közösen is megünnepelhetik augusztus 27-én, a lakótelep közepén található Nyárfa ligetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

    Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

    Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen – hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.