EUR: 302,82 Ft
CHF: 265,96 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld Tatabánya

Lépcsők és játszóterek is megújulnak a Gálon

A területen belüli közlekedés fejlesztése, játszóterek és közintézmények felújítása – így lehet röviden összefoglalni azokat a beruházásokat, amelyek idén zajlanak a Gál István lakótelepen.

Pleier Tamás, a körzet önkormányzati képviselője a fejlesztésekről szóló sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a legfontosabb talán a 200-as tömbök és a lakótelep közepén lévő szupermarket közötti rámpa megépítése volt, hiszen így babakocsival jóval könnyebben tudják majd megközelíteni a kisgyermekes anyukák az áruházat és környékét.

– A Gál István lakótelep egyik legforgalmasabb része ez a gyalogosok közlekedése szempontjából – emelte ki. – Régi vágya volt már az itt élőknek, hogy mind babakocsival, mind kerékpárral könnyebben átjárható legyen ez a terület. A fejlesztéssel ez most megvalósult, remélem, hogy a lakók nagy örömmel veszik birtokba a rámpát!

14_gal_lakotelep_jardafelujitas_pleier_tamas
Emellett a Móra Ferenc Óvoda melletti lépcsősor felújítása is megkezdődött, és még az idén megújul a József Attila Általános Iskola melletti lépcső is. Nem csupán az oktatási intézményekkel kapcsolatban gondoltak azonban a gyerekekre: két játszótér is új eszközöket kap még ez évben.

14_gal_lakotelep_jardafelujitas_01– Az 500-as tömböknél lévő játszótér új hintát és bútorokat kap még az idén, így ott a közösségi élet is tovább fejlődhet – avatott be a részletekbe Pleier Tamás. – A 700-as tömböknél lévő kamaszjátszótérre pedig új mászófalat helyezünk ki, hogy a valamivel nagyobb gyerekek is színvonalas eszközökkel játszhassanak.

A közintézmények is fejlődnek a lakótelepen: a körzeti orvosi rendelő felújítása mellett a Bárdos László Gimnázium udvarán hamarosan új grundpálya épül. A fejlesztéseket az ott élők a tizedik gáli családi napon közösen is megünnepelhetik augusztus 27-én, a lakótelep közepén található Nyárfa ligetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.