2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület

Leszel a sétapartnerem?

A Rex Állatszigeten több mint száz árva kutyust gondoznak. Köztük vannak olyanok, akik azonnal örökbe fogadhatók, mert egyik napról a másikra képesek beilleszkedni egy családba. De nem csak gazdikat, önkéntes sétáltatókat is várnak.
– A nálunk lévő kutyák mindegyikének van csipje és állatorvos által kezelt – mondta a Lokálnak Tóth Ferenc, a Rex Kutyaotthon vezető kutyakiképzője. – Legtöbbjük szocializált, sőt, mivel nálunk folyik a leendő kutyakiképzők képzése is, van olyan kutyusunk, amelyik alapfokú engedelmességi vizsgát is tudna tenni. Sok öreg kutyánk van, akiknek utolsó éveikre keresünk szerető családot.
Tóth Ferenc hozzátette, olyan jelentkezőket is várnak, akik bár nem tudnak örökbe fogadni kutyust, szívesen segítenének.

– Lehet hozzánk jelentkezni önkéntesnek. Olyanokat várunk, akik vállalják, hogy bizonyos időközönként eljönnek és megsétáltatnak egy-egy kutyust.
És hogy mennyire jól neveltek az ebek, azt bizonyítja, hogy a Lokál szerkesztője, valamint az egyik önkéntes, Kemenes Villő kezében is jól viselkedtek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.