EUR: 308,21 Ft
CHF: 287,30 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Lezuhant a egy katonai helikopter, sok a halott

060519-N-7981E-038
Pacific Ocean (May 19, 2006) - An SH-60B Seahawk assigned to the Saberhawks of Helicopter Anti-submarine Squadron Light Four Seven (HSL-47) prepares to land aboard the Nimitz-class aircraft carrier USS Abraham Lincoln (CVN 72). Lincoln and embarked Carrier Air Wing 2 (CVW-2) are currently underway in the Western Pacific operating area. U.S. Navy photo by Photographer's Mate Airman James R. Evans (RELEASED)

Lezuhant a török hadsereg egy helikoptere 15 utassal, köztük magas rangú katonai tisztségviselőkkel a fedélzetén kedden az északkelet-törökországi Giresun tartományban. A szerencsétlenség következtében a reuters szerint hatan meghaltak, a többiek sorsa egyelőre i nem ismert.

Binali Yildirim török miniszterelnök a tévének nyilatkozva elmondta: nem terrortámadásra gyanakszanak a helikopter valószínűleg a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett katasztrófát.

Katonai források szerint a fedélzeten utazó 15 főből nyolcan a hadsereg tagjai voltak, a többiek pedig a családtagjaik. Értesülések szerint gyerekek is voltak a helikopteren. A Dogan török hírügynökség szerint a S-70 Sikorsky típusú helikopter Giresun tartomány Alucra nevű körzetében szenvedett szerencsétlenséget, a helyszínre mentő alakulatokat küldtek.

A CNN Türk által közölt felvételeken látható volt, ahogy helyi lakosok sietnek a katasztrófa helyszínére egy ködbe burkolózó hegyvidéki lejtőn, hogy segítsenek a helikopter roncsaiban lévőkön.

Sajtóértesülések szerint Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes a helyszínre utazik.

Kapcsolódó Cikkek