EUR: 304,55 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Liget: trükkös kérdések

A budapestiek 86 százaléka nem támogatja, hogy múzeumokat építsenek a Városligetbe – írta a 444.hu a Medián felmérésére hivatkozva. Az internetes újság később már azt állítja, hogy a fővárosiak túlnyomó többsége támogatja a Városliget felújítását. Megint máshol pedig, hogy a Liget-projektnek (amely egy múzeumnegyed kialakítását célozza a területen) teljes az elutasítottsága. Nehéz kiigazodni a sorok között, de sokatmondó, hogy a kutatást a projektet ellenző környezetvédelmi szervezet, a Greenpeace rendelte meg, az eredmény pedig 500 fő megkérdezésével alakult ki.

Ipsos, felmérés, Városliget, Liget-projekt (Fotó: Ipsos)

Forrás: Ipsos

Az is szembetűnő, hogy az „egyöntetű” vélemény milyen kérdések nyomán született meg. Például: Ön melyiket szeretné inkább, olyan múzeumokat, amelyek megépítése veszélyezteti a zöldterületet, vagy olyanokat, amelyek nem? Szintén jól sikerült az a kérdés: „Szeretne fákat kivágni, hogy múzeumok épüljenek, vagy inkább a fákat védené az épületek helyett?”

Közben a Liget-projekt gazdája, a Városliget Zrt. az Ipsos kutatásával rukkolt elő, amely homlokegyenest ellenkező eredményre jutott, mint a Medián vizsgálata. Ebben ugyanis az olvasható, a megkérdezettek 69 százaléka támogatja, hogy új intézmények kapjanak helyet a Ligetben.

A Városliget Zrt. azt ígéri, hogy a Városligeten belül 60-ról 65 százalékra növeli a zöldfelület arányát. Ennek évente ötmillió ember örülhet majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Felháborító és aljas tettre vetemedett a 444.hu és a portál hazugságát átvevő Index. A Soros György által pártolt lapok ezúttal túl messzire mentek. Egyebek mellett a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkárának Boczkó Gábornak a szavait kérdőjelezték meg, amikor hazugsággal vádolták a lipcsei vívó világbajnokságon részt vevő magyar vívókat, akik a rossz közbiztonságra panaszkodtak.

  • Megújul a lillafüredi kisvasút

    Megújul a lillafüredi kisvasút

    Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.