EUR: 309,81 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Liget: trükkös kérdések

A budapestiek 86 százaléka nem támogatja, hogy múzeumokat építsenek a Városligetbe – írta a 444.hu a Medián felmérésére hivatkozva. Az internetes újság később már azt állítja, hogy a fővárosiak túlnyomó többsége támogatja a Városliget felújítását. Megint máshol pedig, hogy a Liget-projektnek (amely egy múzeumnegyed kialakítását célozza a területen) teljes az elutasítottsága. Nehéz kiigazodni a sorok között, de sokatmondó, hogy a kutatást a projektet ellenző környezetvédelmi szervezet, a Greenpeace rendelte meg, az eredmény pedig 500 fő megkérdezésével alakult ki.

Ipsos, felmérés, Városliget, Liget-projekt (Fotó: Ipsos)

Forrás: Ipsos

Az is szembetűnő, hogy az „egyöntetű” vélemény milyen kérdések nyomán született meg. Például: Ön melyiket szeretné inkább, olyan múzeumokat, amelyek megépítése veszélyezteti a zöldterületet, vagy olyanokat, amelyek nem? Szintén jól sikerült az a kérdés: „Szeretne fákat kivágni, hogy múzeumok épüljenek, vagy inkább a fákat védené az épületek helyett?”

Közben a Liget-projekt gazdája, a Városliget Zrt. az Ipsos kutatásával rukkolt elő, amely homlokegyenest ellenkező eredményre jutott, mint a Medián vizsgálata. Ebben ugyanis az olvasható, a megkérdezettek 69 százaléka támogatja, hogy új intézmények kapjanak helyet a Ligetben.

A Városliget Zrt. azt ígéri, hogy a Városligeten belül 60-ról 65 százalékra növeli a zöldfelület arányát. Ennek évente ötmillió ember örülhet majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.