EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,60 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Liget: trükkös kérdések

A budapestiek 86 százaléka nem támogatja, hogy múzeumokat építsenek a Városligetbe – írta a 444.hu a Medián felmérésére hivatkozva. Az internetes újság később már azt állítja, hogy a fővárosiak túlnyomó többsége támogatja a Városliget felújítását. Megint máshol pedig, hogy a Liget-projektnek (amely egy múzeumnegyed kialakítását célozza a területen) teljes az elutasítottsága. Nehéz kiigazodni a sorok között, de sokatmondó, hogy a kutatást a projektet ellenző környezetvédelmi szervezet, a Greenpeace rendelte meg, az eredmény pedig 500 fő megkérdezésével alakult ki.

Ipsos, felmérés, Városliget, Liget-projekt (Fotó: Ipsos)

Forrás: Ipsos

Az is szembetűnő, hogy az „egyöntetű” vélemény milyen kérdések nyomán született meg. Például: Ön melyiket szeretné inkább, olyan múzeumokat, amelyek megépítése veszélyezteti a zöldterületet, vagy olyanokat, amelyek nem? Szintén jól sikerült az a kérdés: „Szeretne fákat kivágni, hogy múzeumok épüljenek, vagy inkább a fákat védené az épületek helyett?”

Közben a Liget-projekt gazdája, a Városliget Zrt. az Ipsos kutatásával rukkolt elő, amely homlokegyenest ellenkező eredményre jutott, mint a Medián vizsgálata. Ebben ugyanis az olvasható, a megkérdezettek 69 százaléka támogatja, hogy új intézmények kapjanak helyet a Ligetben.

A Városliget Zrt. azt ígéri, hogy a Városligeten belül 60-ról 65 százalékra növeli a zöldfelület arányát. Ennek évente ötmillió ember örülhet majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.