EUR: 309,40 Ft
CHF: 288,82 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Külföld

Már 27-re emelkedett az olasz vonatbaleset áldozatainak száma

Legalább 27 ember halt meg a dél-olaszországi Bari város közelében kedden történt frontális vonatütközésben – közölte az éjjel a pugliai régió egészségügyi intézményhálózatának egy szóvivője, aki szerint a mentők az áldozatok számának további emelkedésétől tartanak.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A sérültek száma mintegy ötven. A szóvivő elmondása szerint a mentők még mindig azon dolgoznak, hogy kiszabadítsák a roncsok közé beszorult esetleges további utasokat.

“Egész éjjel dolgozni fogunk, hogy megbizonyosodjunk róla, vannak-e még ott további emberek” – erősítette meg Giancarlo Conticchio, a vasúti rendőrség egyik tagja. A két négykocsis szerelvény az Andria és Corato közötti vasúti pálya egy vidéki, egyvágányos szakaszán rohant egymásba. A vasúti rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy a szerencsétlenséget emberi vagy műszaki hiba okozta.

A nem sokkal kedd dél előtt bekövetkezett baleset az elmúlt hét év legsúlyosabb olaszországi vasúti szerencsétlensége. 2009-ben a toszkániai Viareggióban 32 ember halálát okozta két vonat összeütközése. A keddi szerencsétlenségben érintett két vonat egyaránt a Ferrotramviaria magán vasúti társaság által üzemeltetett járaton közlekedett. A cég 21 villamos hajtású szerelvényből álló flottáját leginkább ingázó diákok és munkába járók veszik igénybe Bari repülőterének elérésére.

Massimo Nittinek, a Ferrotramviaria vezérigazgatójának nyilatkozata szerint a két vonat közül az egyiknek nem lett volna szabad ott lennie az adott pályaszakaszon. “Az egyik vonat szó szerint belefúródott a másikba” – mondta Nitti az egyik olasz tévének. Szavai szerint a mentésben dolgozók az észak felől érkezett szerelvényt már teljesen átvizsgálták, de a másik szerelvény roncsainak feltárásán még dolgoznak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nincs kiürítési terve a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek

    Nincs kiürítési terve a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek

    Egy évvel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 16 emberéletet követelő robbantásos merénylet után sincs kiürítési terve a légikikötőt üzemeltető vállalatnak – közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy szakszervezeti vezető nyilatkozatára hivatkozva.

  • Felszínre hoztak egy 2014-ben elsüllyedt kompot

    Felszínre hoztak egy 2014-ben elsüllyedt kompot

    Sikerült a vízfelszínre emelni péntekre a 2014-ben elsüllyedt dél-koreai kompot, és ezzel lehetővé vált, hogy kikötőbe szállítsák, megtalálják az eltűnt kilenc ember holttestét, és megállapítsák a katasztrófa okát – jelentették be hivatalosan Szöulban.