EUR: 307,71 Ft
CHF: 282,39 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Extra

Márk a legjobb bikarodeós

Alig két év alatt lett az ország legjobb rodeósa Lakatos Márk, pedig otthonában a legnagyobb négylábú Beethoven, a kis tacskó volt. bikarodeó2Amilyen csöndes fiú a 21 éves vácrátóti Lakatos Márk, annál veszélyesebb hobbit talált magának: bikák hátán lovagol. A nyurga srác tizennégy évesen Alagon látott először bikarodeót, és azonnal beleszeretett ebbe a különös, furcsa világba.

– Tizennyolc éves koromig vártam, hogy végre igazi bikára üljek. Előbb egy gyorstalpaló tanfolyamot kellett elvégeznem, majd jött az edzés – emlékezik Márk. – Az első versenyemen az 1,2 tonnás, Húú nevű bikát kaptam. Ötvencentis, hegyes szarva volt, és nem éppen bizalomgerjesztő pofája. Amint berontott velem az arénába, azonnal ugrált, dobált, rúgott, pörgött, csak arra figyeltem, hogy nyolc másodpercig a hátán maradjak, de nem sikerült.

Bikarodeó1Ahogy múlt az idő, Márk egyre ügyesebb lett. Igaz, egy lengyelországi versenyen nem oldott ki a kezét rögzítő kötél, ezért a tomboló bika az arénából bevágtatott vele a boxba. Az állat az oldalán tehetetlenül lógó fiút hol az egyik, hol a másik falhoz vágta. Végül sikerült kiszabadulnia, és bár minden csontja sajgott, semmije nem tört el. Ma Márk a legjobb magyar rodeós: tavaly az összetett versenyben országos bajnoki címet nyert.

– Jó érzés, hogy valóra váltottam az álmom, de mindig előrenézek. Szeretnék egyszer Amerikába kijutni, és a profik között a legjobb lenni – mesélt terveiről.

Hogy mit szólnak ehhez a fiú szülei? Nem örülnek neki, féltik a veszélytől, a sérüléstől. A lányok viszont körülrajongják, ismerkedni próbálnak, pedig tudják, hogy a kedvese, Kotlárik Zsanett is ott van vele.

– Ilyenkor picit féltékeny vagyok, de bízom Márkban, a hűségében – mondja Zsanett, aki barátja minden versenyéről videófelvételt készít, amit a fiú otthon kielemez.

Nyolc másodpercig kell a bikán maradni

A rodeóbikát külön erre a célra tenyésztik. A versenyzőnek kisorsolnak egyet, és miután berontottak az arénába, nyolc másodpercet kell eltöltenie a hátán. Amikor leesik, az arénában lévő bohócok elterelik a dühöngő állat figyelmét. A bíró külön pontozza a bikák és a versenyzők teljesítményét. Akié a legmagasabb pontszám, az nyer.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sting újra Budapesten!

  Sting újra Budapesten!

  Öt év után ismét Budapesten ad koncertet Sting. A brit világsztár október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében.

 • Hatemeletnyi zuhanást élt túl Zsolt

  Hatemeletnyi zuhanást élt túl Zsolt

  Vigyáznak az őrangyalai Palicz Zsoltra. A férfit időről időre megérinti a halál szele, de úgy tűnik, ő egyszerűen sebezhetetlen. Utoljára 2016.

 • Benkő Dániel kedvese: Hazarohantam, amikor megláttam az „izéjét”

  Benkő Dániel kedvese: Hazarohantam, amikor megláttam az „izéjét”

  Türelmével és szexualitásával hódította meg fiatal szerelmét, Bazsarózsát Benkő Dániel. A lantművész úgy érzi, élete szerelme a 19 éves táncoslány, aki bár Dániel férfiasságát megpillantva először hazarohant, ma már boldogan él a 69 éves művésszel, akitől gyermeket szeretne.