2018. április 26., csütörtök
Ervin

Extra

Márk a legjobb bikarodeós

Alig két év alatt lett az ország legjobb rodeósa Lakatos Márk, pedig otthonában a legnagyobb négylábú Beethoven, a kis tacskó volt. bikarodeó2Amilyen csöndes fiú a 21 éves vácrátóti Lakatos Márk, annál veszélyesebb hobbit talált magának: bikák hátán lovagol. A nyurga srác tizennégy évesen Alagon látott először bikarodeót, és azonnal beleszeretett ebbe a különös, furcsa világba.

– Tizennyolc éves koromig vártam, hogy végre igazi bikára üljek. Előbb egy gyorstalpaló tanfolyamot kellett elvégeznem, majd jött az edzés – emlékezik Márk. – Az első versenyemen az 1,2 tonnás, Húú nevű bikát kaptam. Ötvencentis, hegyes szarva volt, és nem éppen bizalomgerjesztő pofája. Amint berontott velem az arénába, azonnal ugrált, dobált, rúgott, pörgött, csak arra figyeltem, hogy nyolc másodpercig a hátán maradjak, de nem sikerült.


Bikarodeó1Ahogy múlt az idő, Márk egyre ügyesebb lett. Igaz, egy lengyelországi versenyen nem oldott ki a kezét rögzítő kötél, ezért a tomboló bika az arénából bevágtatott vele a boxba. Az állat az oldalán tehetetlenül lógó fiút hol az egyik, hol a másik falhoz vágta. Végül sikerült kiszabadulnia, és bár minden csontja sajgott, semmije nem tört el. Ma Márk a legjobb magyar rodeós: tavaly az összetett versenyben országos bajnoki címet nyert.

– Jó érzés, hogy valóra váltottam az álmom, de mindig előrenézek. Szeretnék egyszer Amerikába kijutni, és a profik között a legjobb lenni – mesélt terveiről.


Hogy mit szólnak ehhez a fiú szülei? Nem örülnek neki, féltik a veszélytől, a sérüléstől. A lányok viszont körülrajongják, ismerkedni próbálnak, pedig tudják, hogy a kedvese, Kotlárik Zsanett is ott van vele.

– Ilyenkor picit féltékeny vagyok, de bízom Márkban, a hűségében – mondja Zsanett, aki barátja minden versenyéről videófelvételt készít, amit a fiú otthon kielemez.

Nyolc másodpercig kell a bikán maradni

A rodeóbikát külön erre a célra tenyésztik. A versenyzőnek kisorsolnak egyet, és miután berontottak az arénába, nyolc másodpercet kell eltöltenie a hátán. Amikor leesik, az arénában lévő bohócok elterelik a dühöngő állat figyelmét. A bíró külön pontozza a bikák és a versenyzők teljesítményét. Akié a legmagasabb pontszám, az nyer.

Kapcsolódó Cikkek

 • Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Nemrég megműtötték Caramel kislányát, Szofit. A három és fél éves picinél leukémiát diagnosztizáltak, és egy úgynevezett portot kapott, amelyen keresztül hatékonyabban tudják adagolni a kemoterápiás gyógyszereket.

 • Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit nagyon megkönnyebbült, amikor januárban pár nap rettegés után megtudta, hogy a testében talált újabb daganat jóindulatú. A nótaénekes tizenöt évvel ezelőtt egyszer már sikeresen legyőzte a gyilkos kórt, és a Lokálnak most elárulta: dédunokája esküvőjéig és ükunokájának a születéséig még mindenképp élnie kell.

 • Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Az előző héten elhunyt Avicii halálának okát immár a családja próbálja kideríteni a közel-keleti Oman fővárosában. A DJ testvére, David Bergling egy szállodai szobát is kivett Maszkatban, csupán tizenöt percre attól a helyszíntől, ahol az ismert svéd zenész holttestét megtalálták.