2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Extra

Meghalt a Superman szerelmét elsőként alakító színésznő

Kilencvenöt éves korában meghalt Noel Neill amerikai színésznő, aki elsőként öltötte magára a mozivásznon Superman szerelme, Lois Lane szerepét.

Neill életrajzírója, Larry Ward az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a színésznő hosszú betegséget követően vasárnap halt meg az arizonai Tucsonban lévő otthonában.


Neill a Columbia stúdió 1948-as Superman című 15 részes, fekete-fehér mozis sorozatában öltötte magára először a Daily Planet újságírójának szerepét. Később George Reeves oldalán tűnt fel ismét Lois Lane-ként az 1950-es években vetített Adventures of Superman című televíziós sorozatban.

A színésznő később sem távolodott el a szuperhős világától: ő játszotta Lois Lane édesanyját az 1978-as Superman-filmben és a 2006-os Superman visszatér című moziban is feltűnt.

Az Illinois állambeli Metropolisban 2010-ben avattak fel egy Lois Lane-szobrot, amelyet Neillről mintáztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pécsi Ildikó alig várja, hogy újra nagymama legyen

  Pécsi Ildikó alig várja, hogy újra nagymama legyen

  Pécsi Ildikóról és családjáról hosszú hónapok óta csak elkeserítő híreket hallhattunk. A művésznő, ha épp nem fia exnejével, Pártos Csillával pereskedett, akkor a saját és a férje egészségügyi állapota miatt aggódhatott.

 • Fantasztikus produkciók A Dal 2018-ban – Videó!

  Fantasztikus produkciók A Dal 2018-ban – Videó!

  Izgalmas, nagyszerű zenék, szuperprodukciók voltak az ismét megújuló A Dal idei nyitányán. Még öt adás lesz, mire kiderül, melyik hazai produkció utazhat az Eurovíziós Dalfesztiválra – írja az Origo.

 • Ők nyerték A Dal 2018 első válogatóját

  Ők nyerték A Dal 2018 első válogatóját

  A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.