EUR: 309,49 Ft
CHF: 285,53 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

Meghalt a Superman szerelmét elsőként alakító színésznő

Noel_Neill

Kilencvenöt éves korában meghalt Noel Neill amerikai színésznő, aki elsőként öltötte magára a mozivásznon Superman szerelme, Lois Lane szerepét.

Neill életrajzírója, Larry Ward az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a színésznő hosszú betegséget követően vasárnap halt meg az arizonai Tucsonban lévő otthonában.

Neill a Columbia stúdió 1948-as Superman című 15 részes, fekete-fehér mozis sorozatában öltötte magára először a Daily Planet újságírójának szerepét. Később George Reeves oldalán tűnt fel ismét Lois Lane-ként az 1950-es években vetített Adventures of Superman című televíziós sorozatban.

A színésznő később sem távolodott el a szuperhős világától: ő játszotta Lois Lane édesanyját az 1978-as Superman-filmben és a 2006-os Superman visszatér című moziban is feltűnt.

Az Illinois állambeli Metropolisban 2010-ben avattak fel egy Lois Lane-szobrot, amelyet Neillről mintáztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.