EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Külföld

Megölte a bika a spanyol torreádort

Mellkason döfött egy bika egy spanyol torreádort a dél-spanyolországi Teruel arénájában bikaviadal közben, a 29 éves férfi belehalt a sérülésbe.

A bikaviadalt közvetítette a televízió, így a nézők élőben láthatták, amikor az 530 kilogramm súlyú bika a torreádor mellkasába döfte a bal szarvát.

Az eset után az ájult Victor Barriót a terueli aréna egészségügyi állomására vitték, de a fiatal torreádort nem sikerült újraéleszteni. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a bika szívtájékon döfte meg a torreádort a szombat esti viadalon.

Az eset után Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Twitteren tudatta, hogy osztozik Victor Barrio családja és kollégái gyászában.

Az észak-spanyolországi Pamplonában ezekben a napokban a város védőszentjét, San Fermínt ünneplik, ennek keretében nyolc egymást követő reggelen rendeznek bikafuttatást. A San Fermín-ünnep kapcsán más városokban is tartanak rendezvényeket, a tragédia után azonban félbeszakították a terueli ünneplést.

Pamplonában az elhunyt torreádor emlékére fekete karszalagot viseltek a vasárnap reggeli futtatás résztvevői. A futtatás negyedik napján egyébként újabb két embert sebesítettek meg szarvukkal a rohanó bikák, hárman pedig fejsérülést szenvedtek. Az idei bikafuttatási “szezonnak” egy halálos áldozata is van, Pedreguer kisvárosban öklelt halálra egy embert egy bika.

Míg a bikafuttatásokon minden évben tucatnyian sérülnek meg súlyosan, 1984 óta nem halt meg torreádor bikaviadalon Spanyolországban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbanószerrel megrakott autót repített a levegőbe szombaton – nagy valószínűséggel – az Iszlám Állam a szíriai Idlib egyik külvárosában.

 • Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Az Egyesült Államok támogatását élvező szíriai ellenzéki fegyveresek szombaton kegyelmet adtak és szabadon engedték az Iszlám Állam Rakkából származó 83 egyszerű tagját.

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.