EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Megtarthatja munkáját egy texasi könyvtár bentlakó macskája

Megtarthatja munkáját a Texas állambeli White Settlement közkönyvtárának bentlakó macskája – szavazta meg a település vezetősége.

A helyi rádió beszámolója szerint Fort Worth külvárosának tanácsa 3-0 arányban szavazta meg, hogy a Browser nevű négylábú a könyvtár kabalaállata maradhasson. A vezetőség két héttel korábban 2-1 arányban döntött arról, hogy a cicát 30 napon belül ki kell költöztetni.

Ron White polgármester szerint a Browser elleni megmozdulás előzménye az volt, a városi tanács illetékesei nem engedélyezték az intézmény egyik alkalmazottjának, hogy behozza munkahelyére a kölyökkutyáját.

Browser kiköltöztetésének híre azonban megmozgatta a helyi lakosságot, és a polgármester több mint ezer olyan üzenetet kapott a közösségi oldalakon, amelyekben a macska megtartását kérték.

A voksolás Browser támogatóinak meghallgatása nélkül zajlott le. A macska támogatói szinte ellepték a tanácstermet.

Kapcsolódó Cikkek

  • A rendőrségnél akartak kokaint venni

    A rendőrségnél akartak kokaint venni

    Minden napra jut egy olyan történet, aminek hallatán az ember csak fogja a fejét és meggyőződése, hogy ennél nagyobb baklövést nem lehet elkövetni.

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.