EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Megtarthatja munkáját egy texasi könyvtár bentlakó macskája

macska

Megtarthatja munkáját a Texas állambeli White Settlement közkönyvtárának bentlakó macskája – szavazta meg a település vezetősége.

A helyi rádió beszámolója szerint Fort Worth külvárosának tanácsa 3-0 arányban szavazta meg, hogy a Browser nevű négylábú a könyvtár kabalaállata maradhasson. A vezetőség két héttel korábban 2-1 arányban döntött arról, hogy a cicát 30 napon belül ki kell költöztetni.

Ron White polgármester szerint a Browser elleni megmozdulás előzménye az volt, a városi tanács illetékesei nem engedélyezték az intézmény egyik alkalmazottjának, hogy behozza munkahelyére a kölyökkutyáját.

Browser kiköltöztetésének híre azonban megmozgatta a helyi lakosságot, és a polgármester több mint ezer olyan üzenetet kapott a közösségi oldalakon, amelyekben a macska megtartását kérték.

A voksolás Browser támogatóinak meghallgatása nélkül zajlott le. A macska támogatói szinte ellepték a tanácstermet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.