2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb Tatabánya

Megújult a műfüves pálya

Hat új konténer öltöző és megújult borítás – rá sem ismerni a régebbi műfüves pályára az óvárosi sporttelepen. Az Olimpikon úti létesítményt több mint tíz éve használja a Tatabányai Alapítványi Sportkör (TASK), így komoly terhelésnek volt kitéve a pálya.

11_12_mufuves_palya_02– Nagy segítség ez számunkra, hiszen nehéz 250 gyermek edzéseit megszervezni – mondta el Csapó Károly, a TASK elnöke. – Két remek minőségű pályán edzeni ráadásul az ifjú focisták számára is pluszmotivációt jelent. Kiváló a borítás, az öltözők megépítése is tovább növeli a biztonságot, hiszen így nem kell úton átrohanniuk a játékosoknak az edzés után, mint eddig.


A pálya így, megújult állapotában maximálisan megfelel a nemzetközi szövetség előírásainak, a hat konténerben pedig három öltöző kapott helyet.

11_12_mufuves_palya_03– A FIFA kétcsillagos minősítését minden szempontból kiérdemli a létesítmény – hangsúlyozta Végh Gábor, a kivitelező Pharos 95 Kft. ügyvezetője. – A 105 méter hosszú és 68 méter széles, hat elemből álló konténer öltözők pedig a jövőben akár még bővíthetők.


Schmidt Csaba polgármester szerint a város vezetősége elsősorban az utánpótlás nevelését tartja támogatandó feladatnak a sport területén, ilyen szempontból is fontos beruházás a műfüves pálya fejlesztése.

– A profi sport világa már üzleti alapokon működő vállalkozást jelent, az utánpótlás nevelését azonban támogatnunk kell – emelte ki a városvezető. – Ahol több száz gyermek sportol, ott kötelességünk minden támogatást megadni – ezért is tartottuk fontosnak, hogy biztosítsuk az önrészt a Tatabányai Alapítványi Sportkör tao-pályázatához.

11_12_mufuves_palya_04A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága is kiemelten kezeli az infrastruktúra fejlesztését – legyen szó akár grundpályák építéséről, akár már meglévő műfüves vagy füves pályák felújításáról.

11_12_mufuves_palya_01– Az Európa-bajnokság megmutatta, hogy érdemes a magyar futballt támogatni – utalt vissza az elmúlt hetek focilázára dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke. – Csak akkor tudunk a jövőben is Nagy Ádámokat, Kleinheisler Lászlókat vagy Gyurcsó Ádámokat adni a magyar labdarúgás számára, ha támogatjuk az infrastruktúra fejlesztését és odafigyelünk a pályák állapotára, hogy minél jobb körülmények között készülhessenek az utánpótláscsapatok.

A műfüves pálya felújítása 112 millió forintba került. A fejlesztés révén a Tatabányai Alapítványi Sportkör szakmai munkája is hatékonyabbá válhat, ezzel is elősegítve a náluk nevelt gyermeklabdarúgók további fejlődését.

Kapcsolódó Cikkek