EUR: 312,29 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIV.kerület

Mesés napok a gyorsétteremben

Július 10-én a Hungária körúti, 16-án pedig az Egressy téri McDonald’s étteremben a finom falatok mellett Pom Pom, Süsü, Mirr-Murr és Sün Balázs történeteit kóstolgathatják a fiatalok. Amellett ugyanis, hogy júliusban és augusztusban Csukás-menüt is kapnak a gyerekek, ezen napokon kreatív játszóházat tartanak, 11 és 12 óra között pedig Csukás István meséiből olvasnak fel az ebéd mellé.

Csukás István tudja, hogy a gyerekeket meg kell szólítani, hiszen ha őket rá lehet venni az olvasásra, akkor a családban már nem lesz gond a „jó terjesztésével”.
– Ahol a gyerekek vannak, nekem ott a helyem – mondta a Lokálnak Csukás István. – Minden ilyen kezdeményezésben nagy örömmel veszek részt. A gyerekeket nem szabad magukra hagyni. Egy nálam okosabb ember, Albert Einstein azt mondta, ha azt akarod, hogy okos legyen a gyereked, olvass neki mesét. Azzal folytatta: ha azt akarod, hogy még okosabb legyen, olvass neki még több mesét! A gyerekek mellé állni kutyakötelesség, nekem is és mindenkinek! – fejtette ki a népszerű író, aki úgy véli, ha már a gyerekek szeretnek a gyorsétteremben enni, miért ne kaphatnának egy kis szellemi táplálékot is?


Csukás István mesél a McDonald's-ban ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csukás István mesél a McDonald’s-ban
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Nem fakanállal kell a gyerekek fejébe verni az olvasást, úgy nem is lehet. Ha azonban a gyerek kap valamit, felkínálják neki a finomság mellé a lelki eledelt is, előbb-utóbb magától utána fog nyúlni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.