EUR: 309,20 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIV.kerület

Mesés napok a gyorsétteremben

Július 10-én a Hungária körúti, 16-án pedig az Egressy téri McDonald’s étteremben a finom falatok mellett Pom Pom, Süsü, Mirr-Murr és Sün Balázs történeteit kóstolgathatják a fiatalok. Amellett ugyanis, hogy júliusban és augusztusban Csukás-menüt is kapnak a gyerekek, ezen napokon kreatív játszóházat tartanak, 11 és 12 óra között pedig Csukás István meséiből olvasnak fel az ebéd mellé.

Csukás István tudja, hogy a gyerekeket meg kell szólítani, hiszen ha őket rá lehet venni az olvasásra, akkor a családban már nem lesz gond a „jó terjesztésével”.
– Ahol a gyerekek vannak, nekem ott a helyem – mondta a Lokálnak Csukás István. – Minden ilyen kezdeményezésben nagy örömmel veszek részt. A gyerekeket nem szabad magukra hagyni. Egy nálam okosabb ember, Albert Einstein azt mondta, ha azt akarod, hogy okos legyen a gyereked, olvass neki mesét. Azzal folytatta: ha azt akarod, hogy még okosabb legyen, olvass neki még több mesét! A gyerekek mellé állni kutyakötelesség, nekem is és mindenkinek! – fejtette ki a népszerű író, aki úgy véli, ha már a gyerekek szeretnek a gyorsétteremben enni, miért ne kaphatnának egy kis szellemi táplálékot is?

Csukás István mesél a McDonald's-ban ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csukás István mesél a McDonald’s-ban
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Nem fakanállal kell a gyerekek fejébe verni az olvasást, úgy nem is lehet. Ha azonban a gyerek kap valamit, felkínálják neki a finomság mellé a lelki eledelt is, előbb-utóbb magától utána fog nyúlni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.