EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Tatabánya

Mézeskalácsot díszítettek a táborozók

14_szoszmotolo_tabor_01Gyermekzsivajtól volt hangos a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon. Az intézményben közel harminc gyermek táborozott hétfőtől péntekig napközis rendszerben, reggel nyolctól délután négy óráig. A 7–13 éves gyerekek leginkább kézműves tevékenységeket folytattak, azonban a hetet kirándulások is színesítették.

– Az intézményben rendezett napközis Szöszmötölő táborban 28 gyermek ismerkedett a különféle kézműves tevékenységekkel – mondta el Bankóné Völgyesi Krisztina táborvezető. – A papír alapanyagok feldolgozásától a batikolásig sok dolgot kipróbáltak a gyerekek az itt töltött öt nap alatt.


A gyermekek a táborban végzett tevékenységek során fejleszthették kézügyességüket és kreativitásukat.

– Sokat kézműveskedtünk, ez nagyon tetszett – tudtuk meg az egyik résztvevőtől, Szabó Fannitól. – Olyan dolgokat is csináltunk, amiket még sohasem próbáltam ki.

A hét mézeskalácsok díszítésével indult, majd kézműves játékokat készítettek a táborozók, akik kirándulásokon is részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.