EUR: 308,52 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb I.kerület XI.kerület

Mi legyen a Gellérthegyen?

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

Az egyik fő cél a Citadella megújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

A csodálatos panoráma miatt is megéri a Citadellára felmenni (Fotó: Máté Krisztián)

Negyvenmillió forint összdíjazású ötletpályázatot hirdetett a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújítására. Olyan megoldási javaslatokat várnak a „Gellérthegy revitalizációjára, amelyek építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal töltik meg a helyszínt az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembevétele mellett”. A széles körű alkotói szabadságot biztosító ötletpályázat fő célja, hogy kitalálják, hogyan hasznosítsák a Citadellát, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással és jó területhasználattal „képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni”. Akinek ötlete van, keresse a gellerthegypalyazat.hu oldalt.

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

Az idei Nyárindító bulin belakták a környékbeliek a Citadellát (Fotó: Máté Krisztián)

Citadella, új pavilonok, turizmus, túristák (Fotó: Keresztesi Balázs)

Új pavilonok kihelyezésével már újítottak a Citadellán (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.