2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb I.kerület XI.kerület

Mi legyen a Gellérthegyen?

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

Az egyik fő cél a Citadella megújítása (Fotó: Máté Krisztián)

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

A csodálatos panoráma miatt is megéri a Citadellára felmenni (Fotó: Máté Krisztián)


Negyvenmillió forint összdíjazású ötletpályázatot hirdetett a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújítására. Olyan megoldási javaslatokat várnak a „Gellérthegy revitalizációjára, amelyek építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal töltik meg a helyszínt az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembevétele mellett”. A széles körű alkotói szabadságot biztosító ötletpályázat fő célja, hogy kitalálják, hogyan hasznosítsák a Citadellát, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással és jó területhasználattal „képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni”. Akinek ötlete van, keresse a gellerthegypalyazat.hu oldalt.

Nyárindító buli a Citadellán (Fotó: Máté Krisztián)

Az idei Nyárindító bulin belakták a környékbeliek a Citadellát (Fotó: Máté Krisztián)

Citadella, új pavilonok, turizmus, túristák (Fotó: Keresztesi Balázs)

Új pavilonok kihelyezésével már újítottak a Citadellán (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.