EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Mintegy 323 millió fontért adják el a James Bond-filmek legendás stúdióját

Mintegy 323 millió fontért (120 milliárd forintért) adják el a brit Pinewood stúdiócsoportot, amely többek között a világhírű James Bond-filmszéria otthona is volt.

A sok brit szemében a szigetországi filmkészítés aranykorával egyenlő Pinewood első négy stúdióépületét az 1930-as években építették fel London mellett. A tulajdonos Pinewood vállalatcsoport azóta több új stúdiót nyitott az Egyesült Államokban, Kanadában, Malajziában és a Dominikai Köztársaságban is.


Az épületkomplexum az 1950-es és 1960-as években elsősorban az itt készült Folytassa. című, hosszú ideig futó vígjáték-sorozatnak, valamint a Norman Wisdom-komédiáknak köszönhetően szerzett hírnevet. Az Európa egyik legnagyobbjaként ismert legendás 007-es díszleteit az 1976-os A kém, aki szeretett engem című James Bond-film forgatásához építették fel, azóta itt készült többek között A Da Vinci-kód és a Lara Croft: Tomb Raider is.

A pinewoodi 20 díszlet mellett a stúdiócsoport többek között filmalatti forgatásra, valamint televíziós és filmes utómunkára alkalmas létesítményekkel is büszkélkedhetett, valamint a videojáték-ipar számára is nyújtott szolgáltatásokat.

A stúdiócsoport új tulajdonosa egy ingatlan befektetési alap, a PW Real Estate Fund lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.