EUR: 308,44 Ft
CHF: 287,98 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Külföld

Mintegy 323 millió fontért adják el a James Bond-filmek legendás stúdióját

Mintegy 323 millió fontért (120 milliárd forintért) adják el a brit Pinewood stúdiócsoportot, amely többek között a világhírű James Bond-filmszéria otthona is volt.

A sok brit szemében a szigetországi filmkészítés aranykorával egyenlő Pinewood első négy stúdióépületét az 1930-as években építették fel London mellett. A tulajdonos Pinewood vállalatcsoport azóta több új stúdiót nyitott az Egyesült Államokban, Kanadában, Malajziában és a Dominikai Köztársaságban is.

Az épületkomplexum az 1950-es és 1960-as években elsősorban az itt készült Folytassa. című, hosszú ideig futó vígjáték-sorozatnak, valamint a Norman Wisdom-komédiáknak köszönhetően szerzett hírnevet. Az Európa egyik legnagyobbjaként ismert legendás 007-es díszleteit az 1976-os A kém, aki szeretett engem című James Bond-film forgatásához építették fel, azóta itt készült többek között A Da Vinci-kód és a Lara Croft: Tomb Raider is.

A pinewoodi 20 díszlet mellett a stúdiócsoport többek között filmalatti forgatásra, valamint televíziós és filmes utómunkára alkalmas létesítményekkel is büszkélkedhetett, valamint a videojáték-ipar számára is nyújtott szolgáltatásokat.

A stúdiócsoport új tulajdonosa egy ingatlan befektetési alap, a PW Real Estate Fund lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Nagyképű Maradona

    A nap képe: Nagyképű Maradona

    Egy hatalmas tűzfalon csodálhatják Diego Maradona képmását az olaszok. Az egykori argentin labdarúgócsillagot ábrázoló falfestményt Nápoly egyik bérházára készítette el Jorit Agoch olasz művész.

  • Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

    Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

    Tegnap volt a víz világnapja, amelyet 1993 óta március 22-én tartanak. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.