2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XV.kerület

Nagy terveket szőtt a Dalnoki Akadémia

Jól sikerült nyári táboroztatás után újabb nagy tervek megvalósítása előtt áll a kerületben működő Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia, amelynek vezetőedzője, Balogh Ákos a Lokál Extrának beszélt egy új bázis kialakításáról, sőt egy esetleges felnőtt csapat létrehozásáról is.

15ker_dalnoki (3)

Az utánpótlás-nevelő műhelyben kimagasló szakmai munka folyik

A Dalnoki Akadémia ötlete Czuk Henrik egykori ferencvárosi utánpótlásedző fejéből pattant ki még 2005-ben. A sokat sejtető ötlet ekkor még csak körvonalaiban létezett. 2006. február 4-én, 74 éves korában elhunyt Dalnoki Jenő. Czuk Henrik személyesen felkereste a családot és engedélyt kért az akkoriban alakuló focisuli névhasználatához. Dalnoki leszármazottai, Dalnoki Ildikó és ifjabb Dalnoki Jenő beleegyezésüket adták, így az egykori Fradi-legenda neve halálát követően szinte néhány hónappal máris a labdarúgással, azon belül is az utánpótlással kapcsolódott össze.


A klub székhelye a XV. kerületi Testvériség pálya lett. Jenő bácsi a kerület egykori díszpolgáraként a sportpályától kőhajításnyira, a rákospalotai temetőben nyugszik. A Fradi-Dalnoki-Focisuli jó kezdetéhez minden adott volt. A kis lépésekkel induló focisuliból mostanra az ország egyik legeredményesebb utánpótlásbázisa lett.
– Az elmúlt évben minden csapatunk nagyszerűen szerepelt a különböző Bozsik-tornákon – mondta lapunknak Balogh Ákos. – Közülük is kiemelkedett a 12 éven aluliak csapata, igaz, nálunk nem az eredményesség az elsődleges szempont, hanem az, hogy minél több fiatalt neveljünk ki a magyar futballnak.

15ker_dalnoki (2)

A nyári táborban mindenki jól érezte magát

A Dalnokinál – mint minden évben – idén nyáron is rendeztek nyári táborokat, talán mondani sem kell, hogy telt házzal.
– Három turnusunk volt, mindhárom csoportban harminc gyerek vett részt. És nemcsak a nálunk focizó gyerekek jöhettek, hanem „külsősöket” is szívesen láttunk. Sőt, nagyon örültünk annak, hogy immár vannak évről évre visszatérő gyerekeink, akik nálunk töltik a nyár egy részét.
A klubnál eddig a 6–12 éves gyerekekkel foglalkoztak, ám ez augusztustól megváltozik.
– A következő bajnokságban a 14 éven aluliak megmérettetésében is indítunk csapatot, így lesz még egy korosztályunk. De ennél sokkal nagyobb terveink is vannak. Nagyon jól érezzük magunkat a XV. kerületben, ám bővülnénk, ezért a tervek szerint a szomszédos településen, Fóton is indítunk egy csoportot. Sőt, a középtávú célok között az is szerepel, hogy a nálunk felnövő, de végül profi szerződéshez nem jutó gyerekeknek jövőképet mutassunk, ezért szeretnénk létrehozni egy csak saját nevelésű fiatalokból álló csapatot.
Addig is gőzerővel szervezik az augusztus 27-én rendezendő XI. Dalnoki Jenő Emléktornát, melyen tizenkét csapat vesz részt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • László Tamás: Koncepciós pereket idéző eljárások vannak a kerületben

  László Tamás: Koncepciós pereket idéző eljárások vannak a kerületben

  A RUP-15 városfejlesztő Kft.-t 2009-ben hozta létre a Hajdu László vezette képviselő-testület, de csak kárt okozott az önkormányzatnak. Erről beszélt lapunknak László Tamás, a körzet országgyűlési képviselője, na meg arról, hogy a kerületi vezetés cseréje után, azaz 2010–2014 között viszont 6 milliárd forintnyi sikeres fejlesztést hajtott végre: három ütemben a Zsókavár utcai szociális városrehabilitációt, valamint több más beruházást.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.