EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XXIII.kerület

NB I-es csapatokat hagytak maguk mögött

A Török Flóris Törekvés SE-nél 1997 óta nevelik a jövő nagy kosárlabdázóit, ám az elmúlt néhány évben új iskolai programot indítottak. Ennek köszönhetően a klub a nyár elején megszerezte az első, országos bajnokságban elért érmes helyezését.

20-23ker_kosar

Rengeteg gyerek kosarazik a Török Flóris Törekvésben

Mint azt Beliczay Krisztián a Lokál Extárnak elmondta, 2008 őszén indították el azt az iskolai programot, amelynek köszönhetően ma már 11 környékbeli iskolában kosarazhatnak a gyerekek szervezett keretek között.
– Pesterzsébet mellett Soroksáron és a XVIII. kerületben is van olyan iskola, ahol a testnevelők irányítása mellett, de a mi szervezésünkben edzenek a gyerekek. Havonta aztán megszervezzük a Törpilla Kupát, amelyen az iskolák tanulói egymás ellen játszhatnak. Ilyenkor több mint kétszáz csemete hangja tölti be a termet.
A szakember hozzátette, a programnak köszönhetően 250-300 gyerekük van a külsős helyszíneken, de a különböző korosztályos bajnokságokban szereplő csapataik létszámára sem lehet panasz. Sőt az eredményekre sem.


20-23ker_kosar3

A Törpilla Kupán a legkisebbek is megmutathatják magukat

– Összesen 140 gyerekünk van a mini korosztálytól egészen a juniorokig, és az elmúlt évek munkájának legnagyobb sikere az volt, hogy a serdülő csapatunk bronzérmet szerzett az országos bajnokságban. Történelmi tett volt, hiszen ez volt a klub országos bajnokságban elért első érmes helyezése. De nem csak ezzel büszkélkedhetünk, hiszen a különböző korosztályokban folyamatosan ott vagyunk az országos döntőkben. Az ötven női kosárlabdaklub ranglistáján jelenleg a 9. helyen állunk, amivel NB I-es csapatokat és akadémiákat is megelőzünk.

Bár a klubnál jelenleg nyári szünet van, nem sok pihenőt kaptak a játékosok.
– Augusztusban kétszer is edzőtáborba megyünk, hiszen a kicsiket és a nagyobbakat külön táborozhatjuk. Az egyik legnagyobb buli nyáron a városligeti streetballfesztivál, amiből természetesen mi sem maradhatunk ki. Tavaly összesen 22 csapattal mentünk el a rendezvényre, sőt az edzők is összeálltak. Igaz, hogy 2007-ben egyszer már szerepelhettünk az NB I/B-s bajnokságban, és az még most nem realitás, de úgy gondolom, folyamatosan fejlődünk és építkezünk.


Beliczay Krisztián lapunknak elmondta, a fejlődés ellenére egyáltalán nem dőlnek hátra, szívesen várnak bárkit, aki szeretne náluk kosarazni, sőt, újabb  iskolák jelentkezését is szívesen veszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.