EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Külföld

Nóra: Alig kerültem el a müncheni terrort

A nagy meleg miatt letett az Olympia bevásárlóközpontba tervezett túrájáról a négy éve Münchenben élő Juhász Nóra, és vélhetően ez mentette meg az életét. A fiatal nő szerint felfoghatatlan, ami a plázában történt, a városban megállt az élet a tragikus estén.

A Münchenben élő Juhász Nóra párjával, Gergővel a péntek esti mészárlás közelében lakik és dolgozik. – Rendszeresen látogatom az Olympiát és benne a gyorséttermet. Aznap is oda készültem, éppen ott lettem volna a lövöldözés idején – részletezte a Lokálnak Nóra.

Juhasz Nora FB

– A városban akkor megállt az élet, a rendőrség azóta is mindennap tájékoztat a Facebookon, minden nyilvános rendezvényt lefújtak. De aznap még a taxik sem jártak, sőt egy idő után már a tömegközlekedés sem. Azóta sokkal több a rendőr az utcákon. Valami megváltozott – sorolja.

Ahogy megváltozott a Rafael család élete is, akik a lövöldözésben elveszítették fiukat, a 15 éves Robertót.

– Azért küzdök, hogy hazahozathassam a fiamat, hogy itthon nyugodjon – mondta a Tv2-nek Rafael István, a lövöldözésben megölt fiatal édesapja. – A terrorista közelről lőtte fejbe, gyakorlatilag kivégezte a kisfiamat.

Mindeközben a német hatóságok őrizetbe vették a tettes, az öngyilkosságot elkövető 18 éves Ali David Sonboly 16 éves afgán barátját, aki a német rendőrök szerint megpróbálta letörölni telefonjáról azt a chatbeszélgetést, amelyben Sonboly röviddel véres tette előtt arról beszélt neki, hogy mit tervez.

Thomas Steinkraus-Koch müncheni ügyész tájékoztatása szerint a 18 éves, német–iráni kettős állampolgár Sonboly és afgán barátja egy kórház pszichiátriai osztályán – kezeltként – ismerkedett össze. 

Ali David Sonboly (Fotó: Bild)

Ali David Sonboly (Fotó: Bild)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

 • Marokkói migráns késelt Finnországban

  Marokkói migráns késelt Finnországban

  Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.

 • Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt – közölte szombaton a finn rendőrség.