EUR: 310,44 Ft
CHF: 259,19 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XXI.kerület

Nyaraljunk egy Csepelben!

Nyelvtanilag helyes a cím, hiszen egy Csepel teherautóról van szó, amely egy ügyes kezű házaspárnak köszönhetően immár apartmanként funkcionál. Az angol és holland tulajdonosok Csepellinának nevezték el a járművet, amely olyan népszerű, hogy leghamarabb 2017-re foglalhatunk benne helyet.

csepel 344 housetruck csepellina

A Mecsekben áll a csinos apartman fotók:csepellina.blogspot.hu

Az egykori Dunai Repülőgépgyár lebombázott Horthy-ligeti telepén (most Szigethalom) 1949-ben – az Ikarus Karosszéria- és Járműgyár NV gépjármű- és motorrészlegének és a Weiss Manfréd motorgyári részlegének beolvasztásával – létrehozták a Csepel Autógyár Nemzeti Vállalatot. Itt készült el 1950-ben az első Csepel teherautó, Csepel motorral. Még abban az évben a Lengyel Motorszövetség által megrendezett nemzetközi megbízhatósági és gyorsasági teherautó-versenyen nyolc darab Csepel D és B-350 felponyvázott tehergépkocsi indult. A magyar Csepelek a 2000 kilométeres megterhelő és összetett versenyben elsőként értek a varsói célba és a dízel kategóriában az első, míg a benzinmotoros kategóriában a második helyezést érték el, maguk mögé utasítva a már ismert és bevált nemzetközi márkákat. Ez az esemény és az azon elért eredmény volt az első, amely az alig öt hónapos Csepel 350-es tehergépkocsi és gyártó vállalatának külföldi ismeretséget és nemzetközi elismerést szerzett. A következő 25 évben sikeresen tartotta magát a jármű népszerűsége, de 1975 után már nem gyártottak Csepelt.


IMG_2177

Minden igényt kielégítő fürdőszoba is van benne

A csepeliek jól ismerhetik a járművet, hiszen a kerületi rendezvényeken mindig részt vesz a Csepszi, az a teherautó, amelyben a Királyerdei Művelődési Ház egy guruló kiállítást rendezett be. De ha azt szeretnék látni, hogyan lehet élni egy Csepelben, a Mecsekbe, a Mókus-völgybe kell utazni.

IMG_2249

Az alapterülete 25 négyzetméter

IMG_2263

Minden kényelem biztosított a teherautóban, és a esztétikailag sem utolsó

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.