EUR: 308,87 Ft
CHF: 284,91 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Nyáron a BB krém az alap

Kánikulában az alapozó folyik, maszatol, eltömíti a pólusokat és gyakorlatilag olyan érzés, mintha kardigán lenne az arcunkon. De mit tegyen, akinek nem tükörsima a bőre és zavarják az apró hibák? A megoldás a BB krém.

Ez a viszonylag fiatal, alig néhány éve a piacon lévő kozmetikum olyan színezett nappali krém, amely alapozóként, sminkalapként és bőrápoló, bőrtónusjavító krémként is megállja a helyét. Egy véletlennek köszönheti karrierjét a szépségiparban, hiszen eredetileg a lézeres sebészeti beavatkozások utáni hegek kezelésére használták, később jöttek rá, hogy problémás bőrre is tökéletes megoldás lehet. Az alapozónál jóval könnyebb textúrájú BB krémek többsége napvédő faktorral is fel van turbózva.

Portrait of woman with flower hairstyle.Art photo., Image: 159916698, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

A BB krém forradalmasította a szépségipart (Profimedia)

Alapozóként kiválóan funkcionál: a szem alatti karikák elfedésére először csak apró pöttyökben vigyük fel a BB krémet, majd egy ecsettel dolgozzuk el. Egyszerre elég egy kis mennyiség, hiszen nagyon jó fedőképességgel rendelkezik. Az arc egész területére először szintén csak pöttyökben vigyük fel a krémet, majd dolgozzuk el úgy, mint az alapozót, vagyis ne masszírozzuk bele a bőrbe, mint a hidratáló krémet. Ügyeljünk a hajtövekre, az áll alatti részre és a nyakra is, mert ha ezek a területek kimaradnak, maszkszerű hatást érünk el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.