EUR: 308,34 Ft
CHF: 282,25 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Életmód

Nyáron a BB krém az alap

Kánikulában az alapozó folyik, maszatol, eltömíti a pólusokat és gyakorlatilag olyan érzés, mintha kardigán lenne az arcunkon. De mit tegyen, akinek nem tükörsima a bőre és zavarják az apró hibák? A megoldás a BB krém.

Ez a viszonylag fiatal, alig néhány éve a piacon lévő kozmetikum olyan színezett nappali krém, amely alapozóként, sminkalapként és bőrápoló, bőrtónusjavító krémként is megállja a helyét. Egy véletlennek köszönheti karrierjét a szépségiparban, hiszen eredetileg a lézeres sebészeti beavatkozások utáni hegek kezelésére használták, később jöttek rá, hogy problémás bőrre is tökéletes megoldás lehet. Az alapozónál jóval könnyebb textúrájú BB krémek többsége napvédő faktorral is fel van turbózva.

Portrait of woman with flower hairstyle.Art photo., Image: 159916698, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

A BB krém forradalmasította a szépségipart (Profimedia)

Alapozóként kiválóan funkcionál: a szem alatti karikák elfedésére először csak apró pöttyökben vigyük fel a BB krémet, majd egy ecsettel dolgozzuk el. Egyszerre elég egy kis mennyiség, hiszen nagyon jó fedőképességgel rendelkezik. Az arc egész területére először szintén csak pöttyökben vigyük fel a krémet, majd dolgozzuk el úgy, mint az alapozót, vagyis ne masszírozzuk bele a bőrbe, mint a hidratáló krémet. Ügyeljünk a hajtövekre, az áll alatti részre és a nyakra is, mert ha ezek a területek kimaradnak, maszkszerű hatást érünk el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.

 • A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  Csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, holott építkezés vagy felújítás során 71 százalék számára az egyik legfontosabb szempont a jó hőszigetelés kialakítása.