EUR: 307,35 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb X.kerület

Nyertek a kőbányai sakkozók

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu megalapította „A hónap műhelye” díjat, melynek közönségdíját most az Aquaréna Kőbánya SC sakkozói kapták.

– Országos szinten az elmúlt négy évben minden alkalommal ranglistamásodikak vagyunk a nevelő egyesületek között – reagált a Lokál Extrának Korpics Zsolt, aki a Kőbánya SC színeiben vette át az elismerést. – Ötven-hatvan gyerek jár heti három alkalommal hozzánk, belőlük kerülnek ki a versenyzőink. Az országos bajnokságon 32 fővel képviseltettük magukat – magyarázta az edző büszkén.

V. REGIO Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkverseny és kísérők versenye ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Korpics Zsolt beszámolója szerint egyre népszerűbb a sport, egyre több gyerek szeretné elsajátítani a szabályokat, a szakember szerint ebben nagy szerepe van Polgár Juditnak, minden idők legjobb női sakkozójának.

– A legtöbb gyereknek van kiegészítő, fizikaisport-elfoglaltsága is, hiszen anélkül nehéz lenne bírni a sakkmérkőzések hosszúságát, a szükséges koncentrációt. Alapvetően a sakk tanulható, nem kell hozzá speciális képesség, de nem árt, ha a gyerek az iskolában is jól teljesít, jól kezeli a szellemi kihívásokat – mondta Korpics Zsolt, hozzátéve, hogy a gyerekek szorgalma és kitartása mellett szükség van a család támogatására is.

Decathlon sportszervásárlási utalvány átadás Aquaréna Kőbánya SC sakkozói Vas Gábor és Korpics Zsolt kőbánya ( Fotó: Sáfár Tibor)


Vas Gábortól vette át  Korpics Zsolt az elismeréssel járó 100 ezer forintos utalványt
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.