2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb X.kerület

Nyertek a kőbányai sakkozók

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu megalapította „A hónap műhelye” díjat, melynek közönségdíját most az Aquaréna Kőbánya SC sakkozói kapták.

– Országos szinten az elmúlt négy évben minden alkalommal ranglistamásodikak vagyunk a nevelő egyesületek között – reagált a Lokál Extrának Korpics Zsolt, aki a Kőbánya SC színeiben vette át az elismerést. – Ötven-hatvan gyerek jár heti három alkalommal hozzánk, belőlük kerülnek ki a versenyzőink. Az országos bajnokságon 32 fővel képviseltettük magukat – magyarázta az edző büszkén.


V. REGIO Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkverseny és kísérők versenye ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Korpics Zsolt beszámolója szerint egyre népszerűbb a sport, egyre több gyerek szeretné elsajátítani a szabályokat, a szakember szerint ebben nagy szerepe van Polgár Juditnak, minden idők legjobb női sakkozójának.

– A legtöbb gyereknek van kiegészítő, fizikaisport-elfoglaltsága is, hiszen anélkül nehéz lenne bírni a sakkmérkőzések hosszúságát, a szükséges koncentrációt. Alapvetően a sakk tanulható, nem kell hozzá speciális képesség, de nem árt, ha a gyerek az iskolában is jól teljesít, jól kezeli a szellemi kihívásokat – mondta Korpics Zsolt, hozzátéve, hogy a gyerekek szorgalma és kitartása mellett szükség van a család támogatására is.

Decathlon sportszervásárlási utalvány átadás Aquaréna Kőbánya SC sakkozói Vas Gábor és Korpics Zsolt kőbánya ( Fotó: Sáfár Tibor)


Vas Gábortól vette át  Korpics Zsolt az elismeréssel járó 100 ezer forintos utalványt
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.