EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Nyilvános kivégzést rendeztek Észak-Koreában

Phenjan, 2014. március 12.
A KCNA észak-koreai hírügynökség által 2014. március 12-én közzétett dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (k) egy lőgyakorlaton vesz részt egy phenjani katonai akadémián. (MTI/EPA/KCNA)

Észak-Koreában nyilvánosan kivégeztek hat hivatalnokot, mert a vád szerint nem őrizték elég gondosan a felügyeletük alá rendelt, külföldön dolgozó állampolgárokat, akik így megszöktek – közölte pénteken egy dél-koreai szakértő.

Kim Dzsong Un, az ország vezetője adott utasítást a hat hivatalnok, köztük hírszerzők kivégzésére május 5-én, mert nem akadályozták meg 13 észak-koreai munkás megszökését egy pekingi koreai vendéglőből.

Nyolcvan kötisztviselőt és a szökevények száz családtagját kényszerítették arra, hogy végignézze a kivégzéseket. Őket ideoógiai átnevelő táborba is elküldték – mondta az elrabolt családokat képviselő dél-koreai szervezet elnöke, aki az észak-koreai események megfigyelésére szakosodott.

A 12 nőből és egy férfiból álló munkáscsoport áprilisban szökött meg a kelet-kínai Ningpo kikötővárosból, és eljutott Dél-Koreába. Egy hónapon belül három másik éttermi dolgozónak is sikerült ugyanez.

Kapcsolódó Cikkek