EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Egyéb IX.kerület

Nyolc évet is kaphat a késelő gyrosos

, Image: 91033237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

A dulakodás hevében repültek a gyrosos nyársak – Képünk illusztráció (Profimedia)

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség az ellen az egyiptomi állampolgárságú szakács ellen, aki két éve egy félméteres gyrosvágó késsel okozott súlyos sérülést egy ittas férfinak egy ferencvárosi  büfében.

A vádirat szerint a külföldi férfi szakácsként dolgozott a IX. kerületi gyrososnál. A bezáráshoz készülődött, amikor későbbi áldozata részegen beállított és kért egy gyrost. A vádlott közölte, hogy a büfé már bezárt, ám a férfi  nem ment el és meglátta, hogy egy másik vásárlót kiszolgáltak. Szidni kezdte a szakácsot, majd benyúlt a pultba és a gyrosos nyársakat a földre söpörte. A vádlott ekkor egy több mint félméteres  gyrosvágó késsel a férfi feje felé sújtott, aki felemelte az egyik kezét. A kés így az alkarját találta el, azonban az ütés ereje miatt a feje is sérült – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség. Az egyiptomi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Az ügyészség egyúttal az ittas vendéggel szemben is vádat emelt. Kihívóan közösségellenes magatartása miatt neki garázdaságért kell felelnie.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.