2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb IX.kerület

Nyolc évet is kaphat a késelő gyrosos

, Image: 91033237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

A dulakodás hevében repültek a gyrosos nyársak – Képünk illusztráció (Profimedia)

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség az ellen az egyiptomi állampolgárságú szakács ellen, aki két éve egy félméteres gyrosvágó késsel okozott súlyos sérülést egy ittas férfinak egy ferencvárosi  büfében.

A vádirat szerint a külföldi férfi szakácsként dolgozott a IX. kerületi gyrososnál. A bezáráshoz készülődött, amikor későbbi áldozata részegen beállított és kért egy gyrost. A vádlott közölte, hogy a büfé már bezárt, ám a férfi  nem ment el és meglátta, hogy egy másik vásárlót kiszolgáltak. Szidni kezdte a szakácsot, majd benyúlt a pultba és a gyrosos nyársakat a földre söpörte. A vádlott ekkor egy több mint félméteres  gyrosvágó késsel a férfi feje felé sújtott, aki felemelte az egyik kezét. A kés így az alkarját találta el, azonban az ütés ereje miatt a feje is sérült – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség. Az egyiptomi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Az ügyészség egyúttal az ittas vendéggel szemben is vádat emelt. Kihívóan közösségellenes magatartása miatt neki garázdaságért kell felelnie.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.