EUR: 307,61 Ft
CHF: 267,46 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld

Ő a pesti graffitikirály

Bud Spencer múlt heti halála egy magyar graffitiművészt is megihletett, aki a Filatorigátnál festett le egy falat a pofonkirályra emlékezve. De ki ez a rejtélyes graffitis, akinek a képeivel több helyen is találkozhatnak a budapestiek? A Lokál kiderítette.

– Késő este olvastam az interneten a színész haláláról. Fél órán belül megfogalmazódott bennem, hogy festenem kell róla egy képet. Másnap reggel már a Filatorigátnál voltam, öt óra múlva kész volt a kép – nyilatkozta lapunknak Taker. A 29 éves graffitis másfél évtizede kezdett falra festeni. – Nem igazán tudok rajzolni, a festékszórós munka más. Akkor dolgozom, ha valami megihlet, az érzelmeimet fejezem ki. Bud Spencer filmjei meghatározó élményként maradtak meg, ahogy ülünk a régi nappalinkban és nézzük a Megint dühbe jövünket – emlékszik a művész, akinek számos kiállítást is szerveztek már.

A fiatalember számos műve vált közkedveltté, ő készítette a Filatorigátat díszítő Palvin Barbara-portrét és a Steve Jobs haláláról megemlékező, ugyanott található graffitit is.13532951_1135294933178800_469700696156607069_n taker_photorealistic_graffiti_26 steve_jobs_graffiti001 taker_photorealistic_graffiti_96 (1) taker_photorealistic_graffiti_84

Kapcsolódó Cikkek

  • Tovább marakodik a baloldal

    Tovább marakodik a baloldal

    Nagyon elegük van már az embereknek a baloldali hisztiből. Lassan már gyomorgörcsöt okozó szitokszóvá válik az összefogás kifejezés. A legnagyobb közösségi oldalon most például óriási a felháborodás, mert az ellenzéki pártok sorra lemondták, hogy egy színpadra álljanak a közös október 23-ai rendezvényen.

  • Magyarországot nem érinti az uniós cukorkvóta eltörlése

    Magyarországot nem érinti az uniós cukorkvóta eltörlése

    Jelentősen megváltoztak a cukorrépa-termesztés és a cukorgyártás feltételei szeptember 30., az uniós cukorkvóta megszűnése után. Szakértők szerint a magyar termelés és feldolgozás mennyiségét az intézkedés érdemben nem érinti, de a cukor árát az EU-ban mérsékelheti, közelíti a világpiaci árhoz.