EUR: 305,03 Ft
CHF: 275,28 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Orbán: Nem kellenek migránsok

Budapesten fogadta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárt. A magyar miniszterelnök a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar állam minden olyan migránst visszavesz Ausztriától, aki Magyarországon lépett be az Európai Unió területére. Ezeket a személyeket később a Nyugat-Balkánra szállítják.

Budapest, 2016. július 26. Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

 

Christian Kern kijelentette, hogy a magyar határvédelmi lépéseknek köszönhetően csökkent az Ausztriába és Németországba tartó bevándorlás intenzitása. – Ezeket a lépéseket támogatnunk kell – mondta. Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld erre a határszakaszra.

Orbán Viktor beszélt korábbi, az amerikai elnökválasztásra vonatkozó kijelentéseiről is. Szerinte a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos, ezzel szemben a republikánusoké Európának jó, Magyarországnak pedig az életet jelenti. A migrációról általánosságban kijelentette: Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. – A migráció nem orvosság, hanem méreg – zárta szavait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.