2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Orbán: Nem kellenek migránsok

Budapesten fogadta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárt. A magyar miniszterelnök a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar állam minden olyan migránst visszavesz Ausztriától, aki Magyarországon lépett be az Európai Unió területére. Ezeket a személyeket később a Nyugat-Balkánra szállítják.

Budapest, 2016. július 26. Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

 

Christian Kern kijelentette, hogy a magyar határvédelmi lépéseknek köszönhetően csökkent az Ausztriába és Németországba tartó bevándorlás intenzitása. – Ezeket a lépéseket támogatnunk kell – mondta. Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld erre a határszakaszra.


Orbán Viktor beszélt korábbi, az amerikai elnökválasztásra vonatkozó kijelentéseiről is. Szerinte a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos, ezzel szemben a republikánusoké Európának jó, Magyarországnak pedig az életet jelenti. A migrációról általánosságban kijelentette: Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. – A migráció nem orvosság, hanem méreg – zárta szavait.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  Két és fél milliárd forint állami támogatásból újul meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be László Tamás országgyűlési képviselő az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

 • Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Hatalmas siker! Magyarország fővárosában, Budapesten tartják márciusban a gasztronómiai világ egyik legnagyobb eseményét, a Michelin-díjátadót.

 • 11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 • Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Olyan javaslatot tárgyal a kormány ma, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról – értesült az Origo. Információjukat az támasztja alá, hogy tegnap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette: a párt országos választmánya politikai határozatban ítéli el a Soros-tervet, és felszólították a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel annak végrehajtása ellen.