EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Orbán: Nem kellenek migránsok

Budapesten fogadta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárt. A magyar miniszterelnök a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar állam minden olyan migránst visszavesz Ausztriától, aki Magyarországon lépett be az Európai Unió területére. Ezeket a személyeket később a Nyugat-Balkánra szállítják.

Budapest, 2016. július 26. Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

 

Christian Kern kijelentette, hogy a magyar határvédelmi lépéseknek köszönhetően csökkent az Ausztriába és Németországba tartó bevándorlás intenzitása. – Ezeket a lépéseket támogatnunk kell – mondta. Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld erre a határszakaszra.


Orbán Viktor beszélt korábbi, az amerikai elnökválasztásra vonatkozó kijelentéseiről is. Szerinte a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos, ezzel szemben a republikánusoké Európának jó, Magyarországnak pedig az életet jelenti. A migrációról általánosságban kijelentette: Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. – A migráció nem orvosság, hanem méreg – zárta szavait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.