EUR: 310,15 Ft
CHF: 289,43 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Belföld

Orbán: Nem kellenek migránsok

Budapesten fogadta tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárt. A magyar miniszterelnök a találkozó kapcsán tartott sajtótájékoztatón bejelentette: a magyar állam minden olyan migránst visszavesz Ausztriától, aki Magyarországon lépett be az Európai Unió területére. Ezeket a személyeket később a Nyugat-Balkánra szállítják.

Budapest, 2016. július 26. Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern és Orbán Viktor egymás tenyerébe csaptak (fotó: MTI)

 

Christian Kern kijelentette, hogy a magyar határvédelmi lépéseknek köszönhetően csökkent az Ausztriába és Németországba tartó bevándorlás intenzitása. – Ezeket a lépéseket támogatnunk kell – mondta. Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld erre a határszakaszra.

Orbán Viktor beszélt korábbi, az amerikai elnökválasztásra vonatkozó kijelentéseiről is. Szerinte a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos, ezzel szemben a republikánusoké Európának jó, Magyarországnak pedig az életet jelenti. A migrációról általánosságban kijelentette: Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. – A migráció nem orvosság, hanem méreg – zárta szavait.

Kapcsolódó Cikkek

 • 23 millióra büntették az Orangewayst

  23 millióra büntették az Orangewayst

  Több mint 23 millió forintos bírságot szabott ki az elmúlt két évben a hatóság az OrangeWays márkanév alatt szolgáltatást nyújtó társaságokra.

 • Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Közép-Kelet-Európában elsőként a MOL vezeti be töltőállomásainál az úgynevezett „drive-through” szolgáltatást, vagyis a közeljövőben egyre több MOL-kúton áthajtva lehet majd kávét, szendvicset, üdítőt vásárolni.

 • Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Kibújt a szög a zsákból: a Ripost úgy tudja, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám politikai karrierjének megindításáról, vagyis a Jobbik országos listájára kerüléséről tárgyalt pénteken, zárt ülésen a párt elnöksége.