EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

Orvvadászok ölték meg a híres vitézsast

Mozambiki orvvadászok megölték a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park vitézsasát, amely egy angol természetfilm-sorozatban volt látható.

A 4,6 kilogrammos vitézsas júniusban volt látható a tévében, hogy rajta keresztül bemutassák, milyen erőfeszítéseket tesznek a természetvédők, hogy megállítsák Afrika legnagyobb sasfaja egyedszámának fogyatkozását.


“A nyomkövető azt mutatta, hogy a madár már nem változtatja a helyét, ahogy általában szokta” – mondta Rowen van Eeden, a Fokvárosi Egyetem kutatója hétfőn.

Kollégáival együtt a jeladó segítségével megtalálta a madarat Mozambik egy eldugott szegletében, több mint 160 kilométerre a helytől, ahol a jeladót ráerősítették. Nyaka beszorult egy csapdába, az fojtotta meg. A három éve kezdődött vitézsasmentő programban meggyűrűzött nyolc felnőtt madár közül ez volt a harmadik, amely a Kruger Nemzeti Parkon kívül elpusztult.

Kettőt Mozambikban öltek meg orvvadászok, a harmadik Szváziföldön kapott áramütést, amikor vezetéknek repült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.