EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb XVI.kerület

Összefogtak a játszótérért

A XVI. kerületiek, Cinkotaiak segítsünk egymáson Facebook-csoport jótékonysági napot szervezett a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola számára. A cél nemes: a tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavart mutató, autista gyermekeknek játszóteret szeretnének építeni.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Bandával a gyerekek is együtt buliztak

Az iskolában biztonságos, kulturált környezetben foglalkoznak a gyerekekkel, és bár az oktatás valóban profi, egyvalami nagyon hiányzik: az iskola udvaráról egy játszótér.


ACDP Capoeira

Capoera bemutató is volt

– Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ezek a gyerekek nem igazán tudnak elmenni egy másik játszótérre – mondta a Lokál Extrának Sasinszki Klára, a program szervezője. – Hozzá kell tenni, ez egy teljesen civil kezdeményezés volt, de szerencsére számos támogató állt mellénk, így például az Erzsébetligeti Színház színpadát és a tájházat ingyen kaptuk meg, valamint a fellépők is lemondtak a honoráriumról. Mindenki adott egy kicsit, de őszinte leszek: azért nem úgy sikerült a „buli”, ahogy terveztük. Sajnos nem gyűlt össze elegendő pénz – és akkor még finoman fogalmaztam.

 

 

Szitakötő Táncegyüttes

A Szitakötő táncegyüttes is fellépett

A segítő csoport egyébként azért jött létre, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. És ez alatt nem csak, sőt főleg nem pénzügyi segítséget kell érteni. Mintegy 800 tagjuk van, ha kell, kifestenek a rászorulóknál, ha kell, bevásárolnak az időseknek, ha kell, leszedik a gyümölcsöt.


– Évente egyszer próbálunk ilyen jótékonysági napot szervezni, és a cél mindig az, hogy kerületi gyerekeket segítsünk.
Sasinszki Klára hozzátette, hogy egy játszótérre valót most nem sikerült összegyűjteni, így szívesen fogadják a segítséget, legyen szó akár anyagi, akár alapanyagbeli támogatásról vagy különböző munkák elvégzéséről. Aki úgy érzi, hozzá tudna járulni a cél megvalósításához, a 067/340-6295-ös számon eléri őt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.