EUR: 308,38 Ft
CHF: 282,46 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVI.kerület

Összefogtak a játszótérért

A XVI. kerületiek, Cinkotaiak segítsünk egymáson Facebook-csoport jótékonysági napot szervezett a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola számára. A cél nemes: a tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavart mutató, autista gyermekeknek játszóteret szeretnének építeni.

Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Bandával a gyerekek is együtt buliztak

Az iskolában biztonságos, kulturált környezetben foglalkoznak a gyerekekkel, és bár az oktatás valóban profi, egyvalami nagyon hiányzik: az iskola udvaráról egy játszótér.

ACDP Capoeira

Capoera bemutató is volt

– Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ezek a gyerekek nem igazán tudnak elmenni egy másik játszótérre – mondta a Lokál Extrának Sasinszki Klára, a program szervezője. – Hozzá kell tenni, ez egy teljesen civil kezdeményezés volt, de szerencsére számos támogató állt mellénk, így például az Erzsébetligeti Színház színpadát és a tájházat ingyen kaptuk meg, valamint a fellépők is lemondtak a honoráriumról. Mindenki adott egy kicsit, de őszinte leszek: azért nem úgy sikerült a „buli”, ahogy terveztük. Sajnos nem gyűlt össze elegendő pénz – és akkor még finoman fogalmaztam.

 

 

Szitakötő Táncegyüttes

A Szitakötő táncegyüttes is fellépett

A segítő csoport egyébként azért jött létre, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. És ez alatt nem csak, sőt főleg nem pénzügyi segítséget kell érteni. Mintegy 800 tagjuk van, ha kell, kifestenek a rászorulóknál, ha kell, bevásárolnak az időseknek, ha kell, leszedik a gyümölcsöt.

– Évente egyszer próbálunk ilyen jótékonysági napot szervezni, és a cél mindig az, hogy kerületi gyerekeket segítsünk.
Sasinszki Klára hozzátette, hogy egy játszótérre valót most nem sikerült összegyűjteni, így szívesen fogadják a segítséget, legyen szó akár anyagi, akár alapanyagbeli támogatásról vagy különböző munkák elvégzéséről. Aki úgy érzi, hozzá tudna járulni a cél megvalósításához, a 067/340-6295-ös számon eléri őt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.