2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Egyéb Tatabánya

Öt kilométerrel hosszabb úton bringázhatunk!

Tovább bővül Tatabánya kerékpárút-hálózata. Schmidt Csaba polgármester, valamint Ablonczy Dánielné képviselő asszony számolt be arról, hogy több mint öt kilométernyi új kerékpárút épül a városban: az Erdész úti és Síkvölgyi úti összekötése mellett a jövőben a Kossuth Lajos utca és az Összekötő út között is kerékpáros nyomjelzés segíti majd a közlekedőket.


A 470 millió forint összértékű fejlesztés keretében átépítik a Polacsek közt, ahol a gyalogosközlekedés biztosítása mellett alakítanak ki új utat és kerékpárutat, valamint körforgalmat építenek a bánhidai „Két kard” emlékműnél.


Schmidt Csaba hangsúlyozta: Önkormányzatunk elkötelezett amellett, hogy további kerékpárutak létesüljenek Tatabányán, ezért 2016 elején a közgyűlés jóváhagyásával városunk támogatási kérelmet nyújtott be a „TOP-6. Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című felhívás keretében. Mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra érdemesnek ítélte a pályázatot, megkezdődhet az 5,1 km hosszú kerékpárút építése. A 470 millió forintos összköltségű beruházás 362 millió forintos TOP-támogatással és 108 millió forint önkormányzati önerővel valósulhat meg.13_kerekparut_03

A projekt célja, hogy 2018 nyaráig az Erdész úti és Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével közvetlen kapcsolat jöjjön létre a Síkvölgyi temető és a Tata-Tatabánya kerékpárút között, valamint a Kossuth Lajos utca és az Összekötő út között kerékpáros nyomjelzés segíti majd a közlekedőket. A fejlesztés Bánhida és Dózsakert lakossága számára is jelentős előrelépés: ezentúl kerékpárúton is elérhetővé válnak a kórház, a városközpont és a kormányhivatal szolgáltatásai is.


A polgármester azt is hangsúlyozta, a Polacsek köz megnyitásával több bánhidai telek is hasznosítható lesz, akár 50 családi ház is épülhet majd itt.

A tájékoztatón néhány bánhidai lakos is részt vett, akik nagyon örülnek a fejlesztéseknek. Vajger Ferencnek rendkívül hasznos a kerékút bővítése, mivel, ahogy elmondta, ő mindennap biciklivel közlekedik.

Remete Károly, az egyik helyi üzlet tulajdonosa, annak örül, hogy az új utca nyitásával a telke könnyebben megközelíthető lesz.

Az arra járók ne csodálkozzanak, ha egyelőre nem látnak munkagépeket Bánhidán, a fejlesztés ugyanis jelenleg tervezési szakaszban van. Ha minden a terv szerint halad, 2017 végére készülhet el a kerékpárút, a körforgalom és az új utca megnyitása.

Kapcsolódó Cikkek