EUR: 307,08 Ft
CHF: 281,41 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

Páratlan vakáció Pestújhelyen

Beköszöntött a nyári szünet, és bizony sok szülőnek gondot okoz, kire bízza gyermekét. Nekik nyújt segítséget a Pestújhelyi Közösségi Ház Páratlan Vakáció néven indított programsorozata, ahol mindennap más és más érdekességgel ismerkedhetnek meg a kicsik.

Szinte nincs olyan gyermek, aki ne szeretné a palacsintát. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ennek a finomságnak az eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is. Franciaországban például élesztővel és sok tojással alaposan kikevert alapanyagot használnak, Magyarországra jellemző a nagyon vékonyra sütött tészta, amely tojásból, lisztből, tejből, csipetnyi sóból, pici cukorból és szódavízből áll össze. Június 1-jén 10 és 13 óra között a közösségi házban a palacsintáé lesz a főszerep, ahol a gyerekek szabadtéren, sparhelton készítve ismerhetik meg a különböző országok specialitásait, amelyekből természetesen nem maradhat ki a cukros kakaópor, a lekvár, a mazsolás túró vagy éppen a fahéj sem.
Július 5-én 10 órától a közösségi háznál például a vizes játékok során a szappanbuborék-fújás mellett a szervezők versenyre hívják a gyerekeket vízipisztolyozásban, horgászatban, lufidobásban és különféle, ügyességet és merészséget igénylő feladatokban. Két nappal később azután már a kreativitásé lesz a főszerep, hiszen a szitanyomó technikával minden jelentkező a kedvenc rajzával díszítheti a magával vitt egyszínű pólót vagy sálat.
A közösségi házban persze nem csak a jövő héten lesznek vakációs programok, így a Lokál hétről hétre beszámol majd arról, hová is mehet a gyermek a szünidőben

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.