2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XV.kerület

Páratlan vakáció Pestújhelyen

Beköszöntött a nyári szünet, és bizony sok szülőnek gondot okoz, kire bízza gyermekét. Nekik nyújt segítséget a Pestújhelyi Közösségi Ház Páratlan Vakáció néven indított programsorozata, ahol mindennap más és más érdekességgel ismerkedhetnek meg a kicsik.

Szinte nincs olyan gyermek, aki ne szeretné a palacsintát. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ennek a finomságnak az eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is. Franciaországban például élesztővel és sok tojással alaposan kikevert alapanyagot használnak, Magyarországra jellemző a nagyon vékonyra sütött tészta, amely tojásból, lisztből, tejből, csipetnyi sóból, pici cukorból és szódavízből áll össze. Június 1-jén 10 és 13 óra között a közösségi házban a palacsintáé lesz a főszerep, ahol a gyerekek szabadtéren, sparhelton készítve ismerhetik meg a különböző országok specialitásait, amelyekből természetesen nem maradhat ki a cukros kakaópor, a lekvár, a mazsolás túró vagy éppen a fahéj sem.
Július 5-én 10 órától a közösségi háznál például a vizes játékok során a szappanbuborék-fújás mellett a szervezők versenyre hívják a gyerekeket vízipisztolyozásban, horgászatban, lufidobásban és különféle, ügyességet és merészséget igénylő feladatokban. Két nappal később azután már a kreativitásé lesz a főszerep, hiszen a szitanyomó technikával minden jelentkező a kedvenc rajzával díszítheti a magával vitt egyszínű pólót vagy sálat.
A közösségi házban persze nem csak a jövő héten lesznek vakációs programok, így a Lokál hétről hétre beszámol majd arról, hová is mehet a gyermek a szünidőben


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.