EUR: 310,80 Ft
CHF: 259,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XV.kerület

Páratlan vakáció Pestújhelyen

Beköszöntött a nyári szünet, és bizony sok szülőnek gondot okoz, kire bízza gyermekét. Nekik nyújt segítséget a Pestújhelyi Közösségi Ház Páratlan Vakáció néven indított programsorozata, ahol mindennap más és más érdekességgel ismerkedhetnek meg a kicsik.

Szinte nincs olyan gyermek, aki ne szeretné a palacsintát. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ennek a finomságnak az eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is. Franciaországban például élesztővel és sok tojással alaposan kikevert alapanyagot használnak, Magyarországra jellemző a nagyon vékonyra sütött tészta, amely tojásból, lisztből, tejből, csipetnyi sóból, pici cukorból és szódavízből áll össze. Június 1-jén 10 és 13 óra között a közösségi házban a palacsintáé lesz a főszerep, ahol a gyerekek szabadtéren, sparhelton készítve ismerhetik meg a különböző országok specialitásait, amelyekből természetesen nem maradhat ki a cukros kakaópor, a lekvár, a mazsolás túró vagy éppen a fahéj sem.
Július 5-én 10 órától a közösségi háznál például a vizes játékok során a szappanbuborék-fújás mellett a szervezők versenyre hívják a gyerekeket vízipisztolyozásban, horgászatban, lufidobásban és különféle, ügyességet és merészséget igénylő feladatokban. Két nappal később azután már a kreativitásé lesz a főszerep, hiszen a szitanyomó technikával minden jelentkező a kedvenc rajzával díszítheti a magával vitt egyszínű pólót vagy sálat.
A közösségi házban persze nem csak a jövő héten lesznek vakációs programok, így a Lokál hétről hétre beszámol majd arról, hová is mehet a gyermek a szünidőben


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.