2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Pisont István: Be kell építeni a fiatalokat!

Csoportelsőként jutott tovább csoportjából a labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Pisont István szerint az évtizedek óta nem látott siker után most jön az igazán nagy feladat, a világbajnoki selejtezőkön új játékosok is szerephez juthatnak.

– Jobban örültem volna, ha az angolokat kapjuk a nyolcaddöntőben – mondta a SZAC szakmai igazgatója, Pisont István lapunknak a Belgium elleni találkozó másnapján. – Azt láttam, hogy elfáradtunk, a brit stílus talán jobban feküdt volna a villámgyors belgák helyett. Összességében egy szervezett magyar csapatot láthattunk, amely tudatosan játszott. Az alapfeladatokat jól látják el, mindenki tudja a dolgát. Egyre magasabb arányban birtokolják a labdát, ami a magyar futball alapja kell, hogy legyen. Korábban két-három passz után az ellenfélhez került a labda – én már az utánpótlás csapatok játékosaiba is azt sulykolom, hogy legalább tíz passz legyen egy támadás előtt. Éreztem, hogy a támadó harmadban kevesek vagyunk, ebben javulni kell. Ha labdát birtoklunk és dominálunk, nem kontrára játszunk, akkor kreatív megoldások kellenek, amiből azért most is akadt. Gratulálok a csapatnak, tetszett, amit láttam.


Toulouse, 2016. június 27. A magyar csapat a szurkolóik előtt a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzése végén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

Minden mérkőzés után elénekelte a közönség a himnuszt a játékosoknak (MTI/EPA/Vaszil Donyev)

A szakember szerint most jön a nagy feladat Bernd Storck számára. – Egervári Sándor szedte össze a válogatott gerincét pár éve, ezt tette szervezetté Dárdai Pál, és folytatta a munkát a német szakember. Gerát és Királyt biztos pótolni kell majd, a fiatalokat be kell építeni a csapatba. Az alap jó, egy kis vérfrissítésen túl nem hiszem, hogy nagy változás lesz őszre. Portugália, Svájc és Magyarország osztozik majd az első két hely valamelyikén. Nem reménytelen a helyzetünk. Ronaldo már nem lesz fiatalabb, Svájc egy erős, egységes csapat, de versenyben lehetünk velük. Az Eb megmutatta, mire képesek a fiúk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.