EUR: 304,70 Ft
CHF: 273,03 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb X.kerület

Pusszantás mindenkinek

Aki mostanában a Kőrösi sétányon jár, biztosan elmosolyodik. Nem csupán az ottani párakapu miatt, hanem a Hofi-karikatúrák miatt, amelyeket ott lehet megtekinteni. A legnagyobb humoristának tartott Hofi Géza – aki Kőbánya díszpolgára – július 2-án lett volna nyolcvanéves.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A párakapunál láthatóak a Hofi Gézáról készült karikatúrák (Fotó: Máté Krisztián)

Kőbánya önkormányzata és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. karikatúra-pályázatot hirdetett Hofi Géza születésének 80. évfordulójára. Közel 40 mű érkezett, volt, aki határon túlról pályázott. Az elkészült alkotások a Kőrösi Csoma Sándor sétányon tekinthetők meg július 31-ig.

– Hofi Géza új műfajt teremtett. Kőbányai proligyerek létére úgy ötvözte a kifinomult iróniát, az intelligens humort, a mély gondolatokat, mint sem előtte, sem azóta senki – fogalmazott beszédében Kovács Róbert polgármester, hozzátéve, Hofi beszólásai, megjegyzései klasszikussá váltak. – Évtizedeken keresztül meghatározta a színpadi életet és hatása valószínűleg sosem múlik el.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A győztes karikatúra (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Macskaduett Hofi Géza és Koós János előadásában lett nagy siker(Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Te, figyelj haver! – volt az egyik szállóigévé vált Hofi mondat (Fotó: Máté Krisztián)

A szabadtéri kiállítás olyan népszerű, hogy a szervezők úgy döntöttek: megszavaztatják a közönséget, nekik melyik alkotás tetszik a legjobban. A korosi.org oldalon minden rajz megtekinthető, és július 31-ig kiválasztható, melyik alkotónak sikerült a legjobban ábrázolni Hofi Gézát.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi Géza a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, rá emlékeznek Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.