EUR: 307,30 Ft
CHF: 282,00 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb X.kerület

Pusszantás mindenkinek

Aki mostanában a Kőrösi sétányon jár, biztosan elmosolyodik. Nem csupán az ottani párakapu miatt, hanem a Hofi-karikatúrák miatt, amelyeket ott lehet megtekinteni. A legnagyobb humoristának tartott Hofi Géza – aki Kőbánya díszpolgára – július 2-án lett volna nyolcvanéves.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A párakapunál láthatóak a Hofi Gézáról készült karikatúrák (Fotó: Máté Krisztián)

Kőbánya önkormányzata és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. karikatúra-pályázatot hirdetett Hofi Géza születésének 80. évfordulójára. Közel 40 mű érkezett, volt, aki határon túlról pályázott. Az elkészült alkotások a Kőrösi Csoma Sándor sétányon tekinthetők meg július 31-ig.

– Hofi Géza új műfajt teremtett. Kőbányai proligyerek létére úgy ötvözte a kifinomult iróniát, az intelligens humort, a mély gondolatokat, mint sem előtte, sem azóta senki – fogalmazott beszédében Kovács Róbert polgármester, hozzátéve, Hofi beszólásai, megjegyzései klasszikussá váltak. – Évtizedeken keresztül meghatározta a színpadi életet és hatása valószínűleg sosem múlik el.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A győztes karikatúra (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

A Macskaduett Hofi Géza és Koós János előadásában lett nagy siker(Fotó: Máté Krisztián)

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Te, figyelj haver! – volt az egyik szállóigévé vált Hofi mondat (Fotó: Máté Krisztián)

A szabadtéri kiállítás olyan népszerű, hogy a szervezők úgy döntöttek: megszavaztatják a közönséget, nekik melyik alkotás tetszik a legjobban. A korosi.org oldalon minden rajz megtekinthető, és július 31-ig kiválasztható, melyik alkotónak sikerült a legjobban ábrázolni Hofi Gézát.

Hofi karikatúra kiállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Hofi Géza a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja, rá emlékeznek Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.