EUR: 307,10 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Rács mögé megy a gödöllői gázoló hegedűs

Emberöléssel gyanúsítják Sz. Lajost, azt a 35 éves gödöllői cigányzenészt, akit a Budapest Környéki Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett ma délelőtt. Mint ismert: a férfit félnapos bujkálás után egy isaszegi sörözöben fogták el, miután csütörtök este halálra gázolta a Turay Ida Színház 24 éves szervezőjét miközben megpróbálta elrabolni a lány kocsiját.

Rokonai kísérték a bíróság elé Sz. Lajost, a 35 éves cigánymuzsikust, akit a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint már nem rablással, hanem minősített, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A férfi bilincsben, vezetőszáron érkezett a bíróságra az őrizetből, ahonnan most már az előzetes letartóztatás helyszínére szállították, mivel a bíróság úgy ítélte meg: Sz. Lajos szabadlábon megszökhetne, vagy befolyásolhatná az ügy tanúit.

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra        Fotó: Csudai Sándor

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra Fotó: Csudai Sándor

A Lokál úgy tudja, hogy a bíróság előtt is megerősítette, hogy ittasan tartott hazafelé, meglátta a járó motorú autót, beült és megpróbált elhajtani, nem vette észre kocsiba kapaszkodó tulajdonost. A kocsi elsodorta és maga alá temette a fiatal nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

Berze-Zsofia1-FB

A férfi ügyvédje, dr. Borsos József lapunkkal jelenleg csak annyit kívánt közölni, hogy ügyfele fenntartotta a nyomozóhatóságnak korábban tett vallomását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendőrök keveredtek drogügyletbe

  Rendőrök keveredtek drogügyletbe

  Nyomozás indult két rendőr ellen kábítószer birtoklása miatt – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-nek a 24.

 • Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik

  Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik

  A jelenlegi migrációs válságban fontos hangsúlyozni, hogy Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány magyar embereket és családokat szeretné támogatni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családok budapesti világtalálkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón.