2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Rács mögé megy a gödöllői gázoló hegedűs

Emberöléssel gyanúsítják Sz. Lajost, azt a 35 éves gödöllői cigányzenészt, akit a Budapest Környéki Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett ma délelőtt. Mint ismert: a férfit félnapos bujkálás után egy isaszegi sörözöben fogták el, miután csütörtök este halálra gázolta a Turay Ida Színház 24 éves szervezőjét miközben megpróbálta elrabolni a lány kocsiját.

Rokonai kísérték a bíróság elé Sz. Lajost, a 35 éves cigánymuzsikust, akit a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint már nem rablással, hanem minősített, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.


A férfi bilincsben, vezetőszáron érkezett a bíróságra az őrizetből, ahonnan most már az előzetes letartóztatás helyszínére szállították, mivel a bíróság úgy ítélte meg: Sz. Lajos szabadlábon megszökhetne, vagy befolyásolhatná az ügy tanúit.

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra        Fotó: Csudai Sándor

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra Fotó: Csudai Sándor

A Lokál úgy tudja, hogy a bíróság előtt is megerősítette, hogy ittasan tartott hazafelé, meglátta a járó motorú autót, beült és megpróbált elhajtani, nem vette észre kocsiba kapaszkodó tulajdonost. A kocsi elsodorta és maga alá temette a fiatal nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

Berze-Zsofia1-FB

A férfi ügyvédje, dr. Borsos József lapunkkal jelenleg csak annyit kívánt közölni, hogy ügyfele fenntartotta a nyomozóhatóságnak korábban tett vallomását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

  Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

  Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.

 • Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

  Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

  A diktatúra után harminc évvel az utókor legfontosabb feladata a valóság feltárása, ami büntetés azoknak, akik a kommunista rendszer bűneit elkövették, de jutalom azoknak, akik képesek voltak megőrizni egyenes gerincüket a nehéz körülmények között – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Nemzeti Emlékezet Bizottsága könyvbemutatóján.