2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Rekord! Csillagászati áron adtak el egy Rubens-festményt

Az aukciósháznál a klasszikus mesterek esetében rekordot jelentő áron, 44,8 millió fontért (16,5 milliárd forint) kelt el Peter Paul Rubens (1577-1640) Lót és lányai című festménye a Christie’s csütörtök esti londoni árverésén.

Az aukciósház közleménye szerint négy licitáló 14 percen át folytatott élénk küzdelmet az 1613-14-ben keletkezett remekműért, amelyet Moritz von Hirsch auf Gereuth báró leszármazottai bocsátottak áruba. A család 1886 óta birtokolta a bibliai tárgyú olajképet. Az aukciósház szerint ez az egyik legjelentősebb, még magánkézben lévő Rubens-festmény.


A Christie’s még soha nem adta el árverésen ilyen magas áron egy régi mester munkáját. A festő esetében a második legmagasabb aukciós leütési árról van szó: 2002-ben a Sotheby’s 49,5 millió fontért (mai árfolyamon 18,2 milliárd forint) árverezte el a mester Az ártatlanok lemészárlása című képét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.