EUR: 312,63 Ft
CHF: 261,65 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Külföld

Rekord! Csillagászati áron adtak el egy Rubens-festményt

Az aukciósháznál a klasszikus mesterek esetében rekordot jelentő áron, 44,8 millió fontért (16,5 milliárd forint) kelt el Peter Paul Rubens (1577-1640) Lót és lányai című festménye a Christie’s csütörtök esti londoni árverésén.

Az aukciósház közleménye szerint négy licitáló 14 percen át folytatott élénk küzdelmet az 1613-14-ben keletkezett remekműért, amelyet Moritz von Hirsch auf Gereuth báró leszármazottai bocsátottak áruba. A család 1886 óta birtokolta a bibliai tárgyú olajképet. Az aukciósház szerint ez az egyik legjelentősebb, még magánkézben lévő Rubens-festmény.


A Christie’s még soha nem adta el árverésen ilyen magas áron egy régi mester munkáját. A festő esetében a második legmagasabb aukciós leütési árról van szó: 2002-ben a Sotheby’s 49,5 millió fontért (mai árfolyamon 18,2 milliárd forint) árverezte el a mester Az ártatlanok lemészárlása című képét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Ítélete hatályon kívül helyezését kérte hétfőn kezdődött fellebbviteli tárgyalásán Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusától (MICT), amely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

  • Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman, a 86 éves korában, április 13-án elhunyt világhírű cseh származású amerikai rendező életműve előtt tiszteleg az idei nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban – közölte Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke hétfőn Prágában sajtótájékoztatón.