EUR: 305,11 Ft
CHF: 275,61 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Saját személyijük van a palackorrúaknak

Az adriai túrákon eddig is lehetett látni delfineket, amint a hajóktól nem messze játszadoznak a vízben, de mostantól már hivatalos formában, szervezett delfinfigyelésen is részt vehetnek az érdeklődők. Az adriai delfinek legkedveltebb helye Losinj szigete és annak környéke, ezt jelképezi az a kút is, amely a Fő téren két palackorrú delfint ábrázol. Körülbelül 180 édes kis tengeri emlős él a környéken. Érdekesség, hogy mindegyik van neve, és az adataikat is nyilván tartják, külön kis személyi okmányon.

Tourist playing with a common bottlenose dolphin (Tursiops truncatus), dolphin show, Hawks Cay Resort, Florida Keys, USA, Image: 148178463, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

A Kék Világ intézetet kutatói tanulmányozzák a palackorrú delfinek viselkedését (Profimedia)

Mali Losinj szigetén találjuk a Kék Világ intézetet, az itt dolgozók feladatai közé tartozik, hogy a tengerben élő palackorrú delfinek viselkedését tanulmányozzák, de emellett a teknősök és a cápák magatartását is kutatják. 2003-ban létrehoztak egy kikötői oktatóközpontot, 2013-ban pedig megnyitották a teknősök viselkedését figyelő részleget. Palackorrú delfineket amúgy nagy számban a Csendes-óceán mérsékelt északi övezetében, az Atlanti-óceán partjainál, valamint a Vörös-tengerben és az Indiai-óceán térségénél láthatunk.

Bottle-nosed Dolphin (Tursiops truncatus), adults leaping from water, Roatan, Honduras, Central America, America, Image: 88445550, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Szervezett delfinfigyelésen is részt vehetnek az érdeklődők Losinj szigetének környékén (Profimedia)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy semmihez sem hasonlítható időgépben találja magát az, aki ellátogat az olasz fővárosba. Az ókori Római Birodalom hajdani központja olyan monumentális és különleges építészeti remekművek tárházát kínálja az utazóknak, ami életre szóló élményt nyújt.

 • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

 • Lebukott a „vasember”

  Lebukott a „vasember”

  Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.